Rukomet 05.06.2018. 23:06. Zadnja izmjena: 05.06.2018. 23:07.

Rukomet

Rukometaši Čakovca: Porazi ih koštali prve lige

Rukometaši Čakovca prvenstvenu 2017./18. sezonu Druge lige-sjever kao najefikasniji sastav Lige završili su na 3. mjestu (26  20 0 6  870:749  40). Nisu međutim ostvarili planove najavljene uoči početka prvenstvene sezone, plasman u 1. ligu. Za to su "krivi"  rezultati iz prvog dijela prvenstva kada su izgubljeni neki planirani bodovi, što se niti vrlo dobrim igrama u drugom dijelu prvenstva nije moglo nadoknaditi. Takvo mišljenje dijeli predsjednik Kluba Ivan Horvat, još uvijek po potrebi i vratar prve ekipe.

- Protekla je prvenstvena sezona bila peta od osnivanja kluba. Uz nekoliko organizacijskih promjena krenuli smo kao i svake sezone ambiciozno s ciljem povratka popularnosti rukometa u Gradu Čakovcu i plasmana seniora u viši rang natjecanja. Od samog početka priprema imali smo problema s ozljedama igrača te je popunjavanje ekipe nažalost rezultiralo neuigranošću. U prvom dijelu prvenstva nespretno smo ostali bez četiri važna boda koji su se na kraju ipak pokazali presudnima oko mogućnosti osvajanja naslova prvaka i prelaska u viši rang natjecanja. Iako su se u drugom dijelu sezone nakon konsolidacije redova nizale samo pobjede posebno protiv vodećih ekipa, bodovno stanje nije na kraju bilo dovoljno, tako da će i sljedeće sezone seniori nastupati u sadašnjem rangu natjecanja - 2. ligi sjever.

Daljnji planovi?

- Za razliku od prošle sezone kada je plasman u viši rang natjecanja bio neizvjestan od samog početka prvenstva, ovaj put znamo što nas čeka. Poučeni porazima početkom prošle sezone, uzrokovanih uglavnom neuigranošću ekipe i tankom klupom, svakako je plan što prije posložiti sastav za novu sezonu. Osim igrača iz protekle sezone na koje i dalje računamo u kadar ulaze i igrači 2. ekipe koja je imala zapaženi nastup i plasman u 3. ligi, a tu treba svakako spomenuti i dobre rezultate svih ostalih naših mladih ekipa. Naravno, razmatraju se i moguća pojačanja i promjene o kojima ćemo sve zainteresirane obavijestiti prilikom početka priprema za novu sezonu.

Osim promjena u igračkom kadru očekuju nas i novosti u upravi gdje se intenzivno radi na proširenju i novim strategijama rada kluba. Prioritet uprave kluba je kao i do sada maksimalan angažman u smjeru osiguravanja najboljih uvjeta za rad i napredak svih, posebno najmlađih članova.  No, važno je da učimo na greškama i da svake sezone postajemo sve bolji i ozbiljniji kolektiv na rukometnoj sceni, završio je Horvat.
Inače novi prvaci Druge lige sjever i novi članovi Prve rukometne lige postali su zasluženo rukometaši Preloga.