Rukomet 01.09.2017. 22:53. Zadnja izmjena: 01.09.2017. 22:54.

Rukomet

Rukometaši MRK Čakovca vrijedno treniraju, prvenstvo počinje 16. rujna

Rukometaši MRK Čakovca, viceprvaci 2. lige sjever s pripremama za novu prvenstvenu sezonu počeli su 31. srpnja. Pod vodstvom trenera Josipa Borkovića trenira se vrlo intenzivno, svaki dan, u radu mu pomažu trener 2. ekipe koja će i ovo prvenstvo igrati zbog stjecanja potrebitog iskustva u 3. HRL – sjever Tomislav Horvat i trener vratara Antonio Anđel. Iz kluba su otišli Petar Sklepić u redove premier ligaša Varaždina 1930. i Lovro Pintarić zbog studija u Puli, u tamošnju Istru. Od igrača iz protekle sezone treniraju: Bruno Dvanajščak, Filip Gradišćaj, Dario Horvatić, Nikola i Marko Petek,Emanuel Radiković, Vedran Škrobar, Tibor Tkalčec, Vjeran Toplek, Nikola Marciuš i Benjamin Kovačević. Došli su Karlo Korent iz RK Nedelišća, te Martin Bralić i Alen Lacić koji su se vratili iz RK Zagorice, a u tijeku su razgovori s još nekoliko igrača, potencijalnih pojačanja.

S prvim sastavom treniraju i mladi koji će igrati u 3. ligi: Marko Bašek, Luka Čapalija, Erik Horvat, Mateo Hozjan, Lovro Hozmec, Jakov Kanižić, Luka Lukman, Benjamin Ninić, Luka Mihalic, Jure Škoro, Andrija Vaser, Jan Želježnjak i Kristijan Hamer, neki od njih, oni najperspektivniji igrat će i za prvi sastav. Od 16. kolovoza treniraju i sve mlađe kategorije pod vodstvom trenerskog tandema braće profesora Daria i Davora Varge, priključit će se i treneri Antonio Anđel i Martin Bralić, sve to s ciljem još boljeg i kvalitetnijeg rada s mladima koji je i sada evidentno kvalitetan što pokazuje niz dobrih rezultata. U klubu su bili također uspješni organizatori rukometnog kampa –„Svaki tjedan sport jedan“.

Predsjednik kluba Ivan Horvat obavijestio nas je o još par aktivnosti uprave kluba koju  su zbog privatnih i poslovnih obaveza napustili Goran Kupec i Dušan Trupković. Na svim utakmicama nastupat će Plesni studio „Korak“ voditeljice Virne Hošnjak, a klub će i dalje podržavati rad Udruge za autizam „Pogled“ tako da gledatelji svojim dolaskom na utakmice kupnjom ulaznice doniraju udruzi s 5 kuna. Zahvalio je donatorima i sponzorima, odgovornima u Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji na pomoći, očekuje i dalje njihovu još veću podršku i pomoć, a na kaju je pozvao sve zainteresirane koji žele raditi i pomagati klubu, vrata kluba su im širom otvorena.

Prvenstvo 2. lige – sjever počinje 16. rujna, rukometaši MRK Čakovca domaćini su u 1. kolu ekipi Siska.