Rukomet 11.11.2016. 07:22.

Finale rukometnog kupa Međimurja

Rukometaši RK-a Prelog zasluženo pobjednici županijskog kupa!

PRELOG - ČAKOVEC 27:23 (15:12)

Prelog - sportska dvorana. Gledatelja 250. Suci Magić i Špiranec (oba Bartolovečki Trnovec).

PRELOG: Malek, Ivelić, Samardžija, Matić 5, Halić 1, Hrešć 4, Novak, Lončarić, Krajner 11, Jurčec, Kočet 2, Milković, Šestan, Strahija, P. Bogović 2, D. Bogović 2. Trener: Alan Belko.

ČAKOVEC: Kovačević, Škrobar 6, Hozjan, Gradiščaj 1, Balog 3, N. Petek 3, Toplek, Bedić, Paler, Tkalec, Dvanajščak 5, M. Petek 3, Marciuš, Čapalija, Pintarić, Radiković 2. Trener: Josip Borković.

Navijači RK-a Prelog

Sedmerci Prelog 4 (3), Čakovec 6 (3).

U prekrasnoj atmosferi u ispunjenoj školskoj sportskoj dvorani u Prelogu odigrano je međimursko rukometno finale u kojoj su se sastali RK Prelog i RK Čakovec. Nakon početnog vodstva gostiju domaćin je preokrenuo rezultat i na odmor otišao sa vodstvom od tri pogotka razlike.

U nastavku domaćin je povećao vodstvo na pet pogodaka prednosti da bi se gosti vratili na 22:21 te kod ovog rezultata Škrobar nije uspio realizirati sedmerac kojeg je obranio najbolji igrač na terenu, vratar domaćina Vanja Lončarić. On je čudesnim intervencijama domaće rukometaše nosio prema zasluženoj pobjedi. Nakon završetka uslijedilo je veliko slavlje domaćih rukometaša i gledatelja koji su tijekom cijele utakmice gromoglasnim navijanjem uz pomoć bubnjeva domaćina nosili do pobjede.

Na kraju utakmice predsjednik Rukometnog saveza Međimurja Miljenko Topličanec predao je pehar kapetanu RK-a Prelog Vanji Lončariću da bi se slavlje domaćih rukometaša nastavilo dugo u noć. Treba spomenuti i rukometaše Čakovca koji također zaslužuju pohvale za igru te su na kraju sportski čestitali domaćinu na pobjedi.

Posebno treba istaknuti da je utakmica bila izuzetno fer i korektna.