Rukomet 29.04.2017. 19:52. Zadnja izmjena: 29.04.2017. 19:52.

Treća liga

Rukometašice Preloga i Zrinskog II prvenstvo završile na 3. i 4. mjestu

Završena je prvenstvena sezona u Trećoj ligi sjever za žene, naslov prvaka osvojile su mlade rukometašice, drugog sastava varaždinske Koke. Naše predstavnice rukometašice Preloga i Zrinskog II prvenstvo su završile na 3. i 4. mjestu što predstavlja određeni neuspjeh obzirom da su u oba kluba pred nastavak odlučujuće proljetne sezone najavljivali bolji plasman i borbu za naslov prvaka.

Rukometašice Preloga u posljednjem su prvenstvenom kolu porazom u Velikim Trojstvu prokockale priliku za osvajanje bar naslova viceprvaka, a za to im je između ostaloga nedostajala i bolja gol razlika u međusobnim susretima s Garešnicom koja je na kraju prvenstva upravo zbog gol razlike osvojila 2. mjesto. „Krivac“ za bolji plasman Preloga možda i za osvajanje naslova prvaka su i mlade Čakovčanke koje su neplanirano, slabom igrom u Čakovcu poražene od Koke II koja je iza toga osvojila naslov prvaka.  Mlade su Čakovčanke, kao aktualne prvakinje iz protekle sezone, inače slovile kao najozbiljniji kandidat za naslov prvaka, igrale su međutim u drugom dijelu prvenstva izuzetno slabo, posebno one koje nose dres prvotimki. Što pak se tiče ekipe Preloga mladi trener Dubravko Hozjak uspio je za kratko vrijeme sastaviti i animirati kvalitetni sastav, no šteta da na kraju, kad je najviše trebalo, nisu uspjeli.

Za bolji uspjeh obje ekipe imaju priliku u novoj prvenstvenoj sezoni, sada ostaje da analizom utvrde razloge zbog čega im se nisu ostvarile realne prognoze te da se u pripremnom periodu pripreme da u novoj sezoni postignu bolje rezultate.