Rukomet 11.03.2017. 10:01. Zadnja izmjena: 11.03.2017. 10:02.

Rukomet

Rukometašice Zrinskog u novim dresovima neriješeno odigrale s rukometašicama iz Dugog Sela

ZRINSKI – DUGO SELO 55  24:24 (10:7)

ČAKOVEC – Dvorana Graditeljske škole. Gledatelja:200. Suci: Petar Bulum i Nikola Carević (oba Metković). Nadzornik: Siniša Rudić (Biograd na moru)-

ZRINSKI: Žvorc, Ivačić (11+1), Posavec 2/1/, Glad, Pajić, Sinanović, Ladić, Resman 3, Balić 3, Elez 13/6/, Car 1, Benčik, Šestak 2, Laptoš, Blagus, Androić. Trener: Željko Golik.

Izuzetno zanimljiv i uzbudljiv susret, važan za obje ekipe u kojem na kraju za pobjedom moraju žaliti domaće. Imale su pred kraj vodstvo 23:21, nisu izdržale, no imajući u vidu igru svih 60 minuta i osvojeni bod je uspjeh. Slabo su „otvorile“ susret, uz 3-4 tehničke greške propustile su realizirati i dva zicera što su gošće dobro iskoristile i u 18. minuti vodile čak 7:3. Tek tada su se domaće razigrale i do kraj poluvremena one postigle 7, a gošće ni jedan gol, tako da je prvi dio susreta završen u korist rukometašica Zrinski 10:7. Kada se je očekivalo da u drugom poluvremenu nastave dobro igrati, nenadano su popustile.

Srećom da se je razigrala i do tada najbolja u domaćim redovima iskusna reprezentativka Kristina Elez dok je Teja Ivačić nastavila vrlo dobro braniti pa ponovo vodstvo Čakovčanki 15:12. S igračem više domaće su primile čak dva gola pa je do kraja bilo vrlo neizvjesno i uzbudljivo. U 57. minuti imale su vodstvo 23:21, iza toga u 58. minuti kod rezultata 23:23 Balić postiže 24. pogodak, a gošće 19 sekundi pred kraj poravnavaju ishod. Čakovčanke su cijeli susret odigrale s istom sedmorkom, Elez i Ivačić nisu imale dovoljnu pomoć ostalih iz ekipe, pokazalo se je još jednom da trener Golik nema dovoljno „široku“ klupu. Dobro je da se zbog reprezentativnih obaveza prvenstvo prekida, nastavak je 25. ožujka kada Čakovčanke gostuju u Umagu.

+

Čakovčanke su igrale u novim dresovima, novog sponzora OTP banke u čije ime je uoči susreta predstavnica i sama nedavno rukometašica Anita Sakač predala igračicama i stručnom stožeru vrijedan komplet sportske opreme. Bio je prisutan i čakovečki gradonačelnik i saborski zastupnik Stjepan Kovač koji je obećao klubu pomoć i podršku Grada Čakovca i također je zaslužan za vrijednu donaciju. Tom je prilikom čestitao najboljoj sportašici Grada Čakovca i Međimurske županije u 2016. godini Pauli Posavec na godišnjem priznanju za sport koje će primiti na svečanosti povodom proslave Dana grada Čakovca. Na donaciji je u ime kluba zahvalio dopredsjednik Đuro Bel.