Rukomet 24.09.2016. 07:58.

Sraz sa ŽRK-om Dalmatinka

Rukometašice ŽRK-a Zrinski iz Čakovca otvorile sezonu visokom pobjedom

ZRINSKI – DALMATINKA 30:17 (17:7)

ČAKOVEC – Dvorana Graditeljske škole. Gledatelja: 150. Suci: Hunjadi i Zečević (oba Zagreb).

ZRINSKI: Kozjak, Ivačić, Žvorc, P. Posavec 10, Brgles 1, Glad, Ladić, Balić 4, Resman 2, Horat 1, Car 1, Benčik 1,Vrček 1, Prevendar 5, Pajić 1, Haček 3. Trener. Željko Golik.

Čakovčanke su pobjedom otvorile novu prvenstvenu sezonu. Iz rezultata je vidljivo da su igrale vrlo dobro, posebno prvih 30 minuta kad su stekle nedostižnu razliku. Iako u dosta izmijenjenom sastavu u odnosu na proteklu sezonu, brzo su se upoznale i uigrale. Već u 11. minuti imale su vodstvo 8:3, osmi su gol postigle s igračicom manje.

Do kraja poluvremena vodstvo je raslo i u 30. minuti naraslo na +10 (17:7). Treba spomenuti da je u tom dijelu susreta domaća vratarka Marta Kozjak, inače najmlađa sudionica susreta imala čak 10 obrana, standardno vrlo dobro cijeli je susret odigrala kao pravi kapetan Paula Posavec, nakon dvije sezone vratila se je u klub na posudbu iz zagrebačke Lokomotive Dorotea Prevendar i biti će pojačanje. Ostale su također zadovoljile.

U 36. minuti imale su domaće prednost 20:9, 13 minuta pred kraj bilo je i 13 razlike (26:13) čime je već tada bilo sve poznato oko konačnog i zasluženog pobjednika. Trener Golik zadnjih desetak minuta dao priliku igrati mladim igračicama koje manje igraju, one su zadržale i održale to visoko vodstvo. Gošće nisu uspjele postići povoljniji rezultat, domaće su ih u tome onemogućile vrlo dobrom igrom u obrani i efikasnom u napadu.

Valjda će tako biti i u subotu kada su Čakovčanke ponovo domaćini, ovaj puta zagrebačkoj Trešnjevci (dvorana Graditeljske škole, 19 sati).