Rukomet 09.08.2016. 13:00. Zadnja izmjena: 09.08.2016. 13:11.

Pripreme za novu sezonu

Rukometašice ŽRK-a Zrinski iz Čakovca počele s intenzivnim treninizma

Rukometašice čakovečkog ŽRK-a Zrinski od 1. kolovoza vrlo ozbiljno i intenzivno dva puta dnevno treniraju i pripremaju se za novu prvoligašku prvenstvenu sezonu koja počinje 17. rujna utakmicom s RK-om Dalmatinka Ploče u Čakovcu.

Pripremama prisustvuje veliki broj igračica, treniraju čak 32, uz one iz proteklog prvenstva tu su i mlade iz drugog i trećeg sastava koje su igrale u 3. HRL-i sjever. Nekoliko najboljih igračica drugog tima Zrinski II priključit će se prvom sastavu, dok će mladi sastav i dalje će biti sudionik 3. HRL-e sjever.

Na prvom treningu odgovorni u klubu iskoristili su priliku za čestitke sestrama Pauli i Steli Posavec na uspješnom nastupu u seniorskoj i juniorskoj reprezentaciji Hrvatske. Kad pak je riječ o sestrama Posavec, dobra je vijest da Paula sigurno ostaje u Čakovcu, a gotovo je sigurno da će i Stela u novoj prvenstvenoj sezoni predvoditi s Paulom ekipu RK-a Zrinski, kako se očekuje, u borbi za gornji dio prvenstvene tablice. Prvu provjeru Čakovčanke imaju 13. kolovoza u Virovitici na turniru Rokovo u organizaciji tamošnjeg ŽRK-a TVIN, sudjeluju još prvoligaški sastavi Osijeka i Dugog Sela.

Trener Željko Golik zadovoljan je dosadašnjim tijekom priprema, posebno hvali rad svog pomoćnika Gorana Vuka koji vodi fizički dio priprema.

Uskoro krećemo u dvorani s taktičkim dijelom priprema, nakon Virovitice slijedi još nekoliko pripremnih susreta, slijedi i još bolja i veća konsolidacija igračkog kadra, svi se nadamo dobroj logističkoj potpori naše uprave i onih koji vode rukometni i međimurski sport u cjelini, mi ćemo se na terenu odužiti dobrim rezultatima i igrama za to. Kroz dvije prvenstvene sezone stekli smo dovoljno iskustva da i u trećoj pokušamo sve plasirati se u gornji dio prvenstvene tablice, završio je iskusni stručnjak i trener čakovečkog kluba i dao nam spisak igračica koje odgovorno rade da ispune realne prognoze.

To su: Tatjana Androić, Melani Balić, Elena Benčik, Ena Car, Tena Horvat, Teja Ivačić, Dina Glad, Stela i Paula Posavec, Ira Resman, Sara Senčar, Aleksandra Sinanović, Marta Kozjak, Nikolina Ladić, Lana Blagus Nika Bogdan, Sara Gudlin, Sara Senčar, Marija Bralić, Dora Pajić, Lea Kocijan, Maja Cerovec, Petra Gudlin, Darija Poljaković, Anja Žvorc koja se nakon 2 sezone vraća u klub, Melani Kropek, Ria Haček koja se u klub vraća nakon igranja u RK-u Koka i RK-u Branik, Klara Balić, Viktorija Šestak koja dolazi iz RK-a Podravka Koprivnica, Željka Marić, Lorena Ahel i Veronika Đuran.