Rukomet 03.08.2016. 08:15. Zadnja izmjena: 03.08.2016. 08:21.

Prva hrvatska rukometna liga

Rukometašice ŽRK-a Zrinski iz Čakovca započele s pripremama za novu prvenstvenu sezonu

Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Zrinski Čakovec s pripremama za novu, sada već treću po redu prvoligašku prvenstvenu sezonu počele su 1. kolovoza, a s nekoliko trenutno aktualnih podataka upoznala nas je agilna direktorica kluba Ljubica Vrbančić.

Cijeli tijek priprema odvijat će se u Čakovcu, za nešto više nemamo osigurana financijska sredstva, u planu je odigravanje niza pripremnih utakmica, spominjem one s slovenskim ligaškim sastavima iz Celja, Maribora, Ptuja, Žalca,nastup na turniru u Virovitici 13.kolovoza .... Što se tiče igračkog kadra do 5.kolovoza isti će se uglavnom kompletirati, za sada je sigurno da najveći dio sastav a iz proteklog prvenstva ostaje na okupu, sigurno je da će ih predvoditi reprezentativka Paula Posavec, dok nije do kraja još riješen status njezine sestre Stele.

Nakon što je dvije sezone izbivala iz momčadi vratila nam se je i već samoinicijativno trenira vratarka Anja Žvorc, vratile su nam se i naše dojučerašnje prvotimke Hana Laptoš iz Samobora i Ria Haček iz RK-a Branik Maribor, a tu je i mlada i perspektivna još kadetkinja Viktorija Šestak koja dolazi iz RK-a Podravka Koprivnica. Nakon godinu dana „posudbe“ vratile su se u Bjelovar Gavrić i Lupić, a u Koprivnicu Maljak. No više o igračkom kadru i planovima u novom prvenstvu znat će se krajem tjedna kada će vam to moći više obrazložiti trener Željko Golik, završila je Vrbančić.

Inače nova prvenstvena sezona počinje 17 / 18. rujna, Čakovčanke koje su u prošlom prvenstvu zauzele visoko 6 / 7. mjesto na prvenstvenoj tablici u 1. su kolu domaćini RK-u Dalmatinka iz Ploča.