Rukomet 05.01.2018. 08:04. Zadnja izmjena: 05.01.2018. 08:15.

Rukomet

Rukometašice ŽRK Zrinskog počele s pripremama za drugi dio prvenstva

Rukometašice čakovečkog ŽRK Zrinskog već drugi dan 2018. godine počele su s pripremama za drugi, odlučujući dio prvenstva 1. lige, koje kreće 3. veljače s 13. prvenstvenim kolom kada u Čakovcu gostuje ekipe Umaga.

- Odmor je kratko trajao, svega desetak dana, moramo spremno dočekati nastavak prvenstva. Sve je podređeno osnovnom i realno zacrtanom cilju, osigurati opstanak i mjesto u gornjem dijelu tablice, rekao nam je trener Goran Mrđen. - Prvenstvo je vrlo izjednačeno, svaki osvojeni bod je važan. Do početka prvenstva trenirat ćemo svaki dan, nekad i dva puta, odigrati i nekoliko pripremnih prijateljskih utakmica, a 11. siječnja znat ćemo i protivnika u 1/8 finala Kupa HRS-a - igra se jedna utakmica 27. siječnja. Što se tiče igračkog kadra sve igračice osim Dore Lupić koja se vraća u Sesvete, treniraju redovito, nadam se da ćemo pripreme završiti bez ozljeda, svi dobro motivirani i isto tako dobro pripremljeni, dodao je Mrđen.

Od Gorana Vuka, kondicijskog trenera dobili smo spisak igračica koje redovito treniraju, to su: Anja Žvorc, Marta Kozjak i Ana Vuić-vratarke, te igračice u polju: Ema Car, Melani i Klara Balić, Dora Pajić, Ira Resman, Sara Senčar, Viktorija Šestak, Tatjana Androić, Lana Blagus, Nika Polak, Tea Grubišić, Lea Vukojević i Ana/Marija Gavrić. Očekuje se da će se tijekom veljače nakon što se do kraja oporavi od teške ozljede momčadi priključiti i Iva Papac. Uz Mrđena i Vuka s igračicama radi i pomoćna trenerica Darinka Pavleković, a sve to „nadgleda“ sve prisutna direktorica kluba Ljubica Vrbančić s dopredsjednikom kluba Đurom Belom. Čakovčanke su inače prvi dio prvenstva završile na visokom, 5. mjestu prvenstvene tablice.