Rukomet 04.04.2016. 08:38. Zadnja izmjena: 06.04.2016. 20:57.

1. hrvatska mlađa kadetska liga (Ž) - završnica

Rukomet: Solidno šesto mjesto za mlade čakovečke kadetkinje

U Umagu je proteklog vikenda igrana završnica prvenstva 1. hrvatske kadetske lige (djevojke rođene 1998.godine i mlađe). Nastupilo je 10 najboljih kadetskih ekipa iz cijele Hrvatske; među njima su bile i kadetkinje ŽRK-a Zrinski Čakovec koje su to pravo stekle kao predstavnice Regije sjever.

Prilikom ždrijeba Čakovčanke nisu imale sportske sreće pa su igrale u daleko jačoj grupi i osvojile treće mjesto s 2 poraza i 2 pobjede.

Rezultati: Zrinski – Lokomotiva (Zagreb) 11:15, Podravka (Koprivnica) - Zrinski 14:12, Zrinski – TVIN (Virovitica) 14:11, Zrinski – Murvica (Rijeka) 21:19. U razigravanju od 5.-8. mjesta mlade su Čakovčanke pobijedile Dalmatinku (Ploče) 17:16, a istim su rezultatom (17:16) u borbi za 5. mjesto poražene od vršnjakinja Umaga te su na kraju osvojile dobro 6. mjesto.

Igrale su Čakovčanke dobro, u granicama svojih trenutnih mogućnosti, da je bilo u nekim susretima više sportske sreće i bolje koncentracije, mogle su se i bolje plasirati, no i ovaj im je nastup i 6 odigranih utakmica dobro došao pred daljnje nastupe.

Pod vodstvom trenerice Darinke Pavleković te Ljubice Vrbančić i Gorana Vuka u Umagu su igrale: Kozjak, Vuić, Pajić, Šarić, Senčar, Glad, Sinanović, Ladić, Blagus, Car, Benčik, Polak, Androić i Bogdan.

Naslov kadetskih prvakinja Hrvatske osvojila je ekipa Podravke Koprivnica, u finalu bolja od zagrebačke Lokomotive. Obje su ove momčadi bile u grupi s Čakovčankama što potvrđuje da je ta grupa bila jača i kvalitetnija.