Rukomet 06.07.2016. 09:18. Zadnja izmjena: 06.07.2016. 09:27.

Svjetsko rukometno prvenstvo - juniorke

Sestre Posavec ukupno zabile 15 pogodaka za prvu pobjedu Hrvatske!

U Rusiji je u tijeku Svjetsko rukometno prvenstvo za juniorke, na istom nastupa i reprezentacija Hrvatske u grupi B s vršnjakinjama Francuske, Brazila, Južne Koreje, Tunisa i Austrije.

Upravo s Austrijom naše su reprezentativke odigrale prvi susret i zabilježile prvu pobjedu. Nakon slabije igre u 1. poluvremenu u kojem su gubile 14:12, u drugom su poluvremenu zaigrale mnogo bolje i na kraju zabilježile važnu „tijesnu“ pobjedu 24:23.

Prema ocjeni trenera Silvia Ivandije, a također i iz službenog zapisnika, najbolje pojedinke hrvatske reprezentacije bile su Čakovčanke, igračice ŽRK-a Zrinskisestre Posavec, Paula s 10 i Stela s 5 postignutih pogodaka.

Slabije smo otvorile susret, prvo poluvrijeme nismo igrale prema dogovoru i očekivanju. Nadoknadile smo sve to vrlo dobrom igrom u drugom poluvremenu i zabilježile očekivanu pobjedu. Prva utakmica uvijek je teška, nadam se da ćemo u nastavku igrati bolje, već danas (utorak) s Brazilom, rekla nam je odmah poslije utakmice s Austrijom Paula Posavec.