Rukomet 30.09.2019. 10:23. Zadnja izmjena: 30.09.2019. 10:25.

Rukomet

Srebro u Kozarskoj Dubici za ŽRK Zrinski

Ovaj vikend ŽRK Zrinski nastupio je sa dvije ekipe na jakom međunarodnom turniru 10. Ježev sport total kup u Kozarskoj Dubici u organizaciji ŽRK Dubica iz Kozarske Dubice. 

  • Djevojčice B 2008. i mlađe

Još jedno odlično izdanje naših djevojčica. Prvo su i više nego suvereno prošle svoju grupu, iako je ova ekipa došla odigrati pravi natjecateljski turnir trenerica je uspjela dati priliku i nekim djevojčicama koje su tek nedavno napravile prve rukometne korake u našem klubu.

Drugog natjecateljskog dana prvo je u polufinalu pobijeđena ekipa Trogira.U finalu nas je ponovno dočekala ekipa starih rivala ŽRK Đurđevac. U utakmici u kojoj je njima pripalo prvo poluvrijeme, a nama drugo odlučivali su sedmerci. U igri živaca Đurđevac je bio malo spretniji i sretniji.

Marta Doležaj iz naših redova bila je izabrana za MVP turnira.

  • Djevojčice su bile u grupi sa:

RK Sesvete Agroproteinka

ŽRK Zrinski Čakovec

ŽRK Knežopoljka Kozarska Dubica

ŽRK Novska

  • Grupna faza rezultati

ŽRK Zrinski - ŽRK Knežopoljka 9:3

RK Sesvete Agroproteinka - ŽRK Zrinski 4:10

ŽRK Zrinski - ŽRK Novska 12:11

  • Polufinale

ŽRK Zrinski - ŽRK Trogir ‘58. 15:5

  • Finale

ŽRK Zrinski - ŽRK Đurđevac 10:10 (13:14 - 7m)

Djevojčice A 2006. i mlađe na ovoj su turnir otputovale u znatno oslabljenom sastavu pa je trenerica Lj. Vrbančić iskoristila jake protivnike i uigravala sastav. Najvažnije je da su sve djevojčice dobile podjednaku minutažu, a sama trenerica neke odgovore koji su joj trebali prije početka prvenstva u 1. HRLD za djevojčice A. Ova liga starta sljedećeg vikenda.

Izvor: Kristijan Marciuš