Rukomet 17.09.2020. 12:03. Zadnja izmjena: 17.09.2020. 12:05.

ŽRK Zrinski

Subota, 26. rujna: Nova prvenstvena sezona Prve rukometne lige žena

U subotu 26. rujna počinje nova prvenstvena sezona Prve rukometne lige žena. Rukometašice čakovečkog ŽRK Zrinskog domaćini su u 1. prvenstvenom kolu ekipi Osijeka. Utakmica će se igrati u dvorani Graditeljske škole Čakovec bez gledatelja.

  • Čakovčanke su se za novu sezonu pripremale u izuzetno teškim uvjetima, uglavnom na vanjskim terenima, pitamo novog trenera Sašu Kučeka kako su završile pripreme, kakvi su planovi u novoj prvenstvenoj sezoni i koja je prognoza za prvi susret s Osijekom?

- Pripreme su obavljene pod teškim uvjetima, uglavnom na vanjskim asfaltnim terenima, nešto malo u dvorani Aton Nedelišće. Teško je reći dali su uspjele, bolje je reći da su uspjele u okviru trenutnih mogućnosti i okolnosti. Imamo mladu momčad, gotove sve igračice iz proteklog prvenstva ostale su na okupu, na nekim mjestima u momčadi smo deficitarni pa će biti teško. No vjerujemo da ćemo zajedništvom i borbenošću ostvariti zacrtano i osigurati prvoligaški status. Za to će nam biti potrebna i pomoć i podrška odgovornih za sport u gradu i županiji, nadam se uskoro i gledatelja. Što se tiče susreta s Osijekom biti će teško, Osijek je uz Podravku/Vegetu, Lokomotivu, Bjelovar ... jedan od kandidata za vrh prvenstvene tablice. No mi smo domaćini i pokušat ćemo sve doći do prve i važne pobjede, završio je svoje realno izlaganje Kuček.

Dao nam je i spisak igračica koje će pokušati ostvariti realno zacrtan cilj i plan. To su: Žvorc, Kozjak, Potočnjak i Strbad – vratarke, Balić, Blagus, Bedić, Vukojević, Mihalković – krila, Resman, Šestak, Petreković, Zanjko – kružne napadačice-pivoti, Car, Laptoš, Balent, Radek Rebernik - vanjske igračice. Tu su još i juniorke i kadetkinje: Okreša, Habola Brzohalski, Škrobar, Rajher, Horvat ... Treneru Kučeku pomagat će Darinka Pavleković koja će voditi i mladi-drugi sastav u 3. ligi.