Rukomet 03.06.2016. 09:47. Zadnja izmjena: 03.06.2016. 09:47.

Sporazum Udruge i kluba

Suradnja MRK Čakovec i Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije

U Muškom rukometnom klubu Čakovec osim na natjecateljskom istakli su se i na humanitarnom planu. Već smo javljali da je klub tijekom 2015.godine potpisao Sporazum o partnerstvu s Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama, to je dokument kojim su dvije udruge dodatno željele senzibilizirati javnost u pogledu specifičnih potreba članova Udruge osoba s intelektualnim teškoćama te s druge strane dodatno promovirati svoj rad uz javnosti. Sporazumom je utvrđeno da će MRK Čakovec u sezoni 2005/16. na svojim utakmicama gledateljima naplaćivati ulaznice po 15 kuna od čega će se 5 kuna po prodanoj ulaznici donirati Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama. Gledatelji su tako donirali Udruzi 3.545 kuna, isti je iznos namjenski utrošen za postizanje ciljeva određenih Statutom Udruge.

Osim ovog sporazuma čakovečki je muški rukometni klub s Udrugom surađivao i u okviru projekta „Moj korak do samostalnosti“, te u aktivnostima izvođenja radionice „Zdravlje i rekreacija“ koja je obuhvaćala sportsko-rekreativne aktivnosti članova Udruge u vremenu siječanj-svibanj 2016.godine. Također i oko aktivnosti osnovnih kretnih struktura, tehnike sportskih disciplina i plivanja s ciljem senzibilizacije korisnika o potrebi svakodnevnog tjelesnog vježbanja kao izbora zdravog stila življenja, a cilj radionice bio je raznovrsnošću motoričkih obrazaca stvoriti ugodu i dobro raspoloženje tijekom vježbanja, te istovremeno potaknuti korisnike na svakodnevnu tjelesnu aktivnost.

Korisnici su pokazali veliki interes za sve ponuđene sadržaje, a izvoditelji radionice od strane MRK Čakovca bili su: profesori Kristina Horvat, Dario Varga, Ante Čonda, Vanja Novak i trener 1.momčadi Saša Kuček. Radionicu je pohodilo 38 korisnika, zabilježen je 291 dolazak, a prosječan broj korisnika po svakom satu radionice bio je 25.