Rukomet 07.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Svjetsko prvenstvo juniorke: Završen prvi dio prvenstva

Petim kolom, Skupne D u Čakovcu je za organizatore završen prvi dio SP juniorki, jučer (ponedjeljak) i sutra (srijeda) igrale su se i igrat će se utakmice „President cupa“ za poredak od 17. do 24. mjesta pa će „čakovečki dio priče“ biti iza toga  uspješno završen. Ovakva konstatacija o uspješnosti ima čvrstu podlogu jer svi sudionici iz reprezentacija Slovenije, Kine, Tunisa, Rusije, Brazila i Rumunjske imaju samo riječi pohvale za čakovečke organizatore, od organizacije u dvorani GŠ-e Čakovec do smještaja u Toplicama Sveti Martin na Muri, te svim ostalim što ide uz organizaciju jednog ovakvog važnog svjetskog natjecanja kakvo je SP juniorki. To su nam u razgovoru potvrdili i dopredsjednik IHF-a /Svjetske rukometne federacije/Miguel Roca, predsjednik i tajnik HRS-a Sandi Šola i Damir Poljak, to potvrđuju i sve službene osobe čakovečkog dijela SP-a na čelu s  predsjednikom  Udruge sudaca HRS-a Josipom Posavcem i do nedavno najboljim svjetskim sucem Franceskom Galegom, te službeni promatrač IHF-a, koji prati igru i kvalitetu mladih – poznati njemački stručnjak Heiner Brand.

Gledatelja je svakim danom sve više i tu stižu  pohvale iz IHF-a, mnogi dolaze iz susjedne Slovenije jer igraju njihove juniorke, juniorke Rusije također imaju veliku podršku s tribina, za to su se pobrinule „međimurske snahe“ i njihove porodice iz udruge „Kaljinka“. Slobodni dan reprezentativke svih sudionica iskoristile su prošetati se Čakovcem i družiti se u centru grada s čakovečkim gradonačelnikom Stjepanom Kovačem,te najodgovornijim iz čakovečkog Organizacijskog odbora  međimurskim dožupanom Zoranom Vidovićem i predsjednikom MRS-a Miljenkom Topličancem, najzaslužnijim da u organizaciji sve štima. Organizatori primaju i pohvale za rad press centra i njegovog voditelja Željka Kraljića. Voditelj dvorane GŠ-e gdje se igraju utakmice Renato Čuka i njegova ekipa, mlade srednjoškolke i srednjoškolci na funkciji hostesa, prevoditelja, statističara pod vodstvom Ljubice Vrbančić također primaju čestitke s svih strana, djelatnici VIP lože i centra čiji je „šef“ Veljko Vrtarić, te  iskusni Damir Magić i  Radovan Petek zaslužuju pak čestitke svih naprijed nabrojenih, jer se radi gotovo bez greške 24 sati na dan. Naravno da se sve to odnosi i na radnike redateljske službe, službe sigurnosti i zdravstva.


Što se tiče natjecanja koje je vrlo kvalitetno, 4 prvoplasirane ekipe čakovečke skupine D idu u daljnje natjecanje, peti dan i 5.kolo odredio je konačni poredak. gdje pak su juniorke Rusije pokazale najviše i istakle svoju kandidaturu za naslov svjetskog prvaka, tu su i Rumunjke, dalje idu i Brazil i Slovenija, dok u Čakovcu ostaju Kina i Tunis i s 6 ekipa iz ostalih skupina (Urugvaj i Kazahstan-skupina A, Argentina i Angola – skupina B i Japan i Kongo – skupina C) borit će se za poredak od 17.do 24.mjesta. Te utakmice na rasporedu su bile jučer, a sve završava sutra (srijeda) kada su utakmice na rasporedu u 14, 16, 18 i 20 sati.

doku Čakovcu ostaju Kina i Tunis i s 6 ekipa ostalih skupina (Urugvaj i Kazahstan-skupina A, Argentina i Angola – skupina B i Japan i Kongo – skupina


REZULTATI: 
3.KOLO: Rusija – Tunis 43:18, Rumunjska – Slovenija 30:24, Brazil – Kina 26:12.

4.KOLO:Rumunjska – Kina 39:25, Rusija Slovenija 36:27, Brazil- Tunis 28:25.

5.KOLO: Kina - Tunis 24:23, Slovenija – Brazil 21:22, Rusija – Rumunjska 34:31.

Redoslijed skupine D. Rusija 10, Rumunjska 8, Brazil 6, Slovenija 4, Kina 2 i Tunis 0 bodova.


                                   

Izvor: 3088