Rukomet 17.01.2019. 08:05. Zadnja izmjena: 17.01.2019. 08:08.

Rukometašice

Teška, ali zaslužena pobjeda Zrinskica u derbiju s Osijekom, odigrano i zaostalo 3. kolo

1. LIGA RUKOMETAŠICA – 11. KOLO: Teška, ali zaslužena pobjeda Zrinskica u derbiju

  • ZRINSKI – OSIJEK    26:23

Čakovec – Dvorana Graditeljske škole. Gledatelja: 200. Suci: Davor Česi (Zagreb) i Nenad Županić (Križevci).

Zrinski: Žvorc, Kozjak, K. Balić, Polak, Gavrić 4, Pajić 7, Vukojević 7, M. Balić 2, Resman 3, Car 3, Blagus, Šestak, Senčar, Androić. Trener: Goran Mrđen.

Teže od očekivanja domaće su na kraju ipak došle do zaslužene i važne pobjede. Čakovčanke nisu igrale prema očekivanju i najavama, mnogo su griješile u napadu i obrani, čak pet golova primile su kad su imale igračicu više, nisu realizirale sedmerac i nekoliko zicera. Nakon početnog vodstva gošći 2:0 do kraja poluvremena mnogo rezultatskih izmjena pa poluvrijeme završava 12:12. Drugo poluvrijeme vrlo uzbudljivo i do samog finiša susreta neizvjesno, za gledatelje s jakim živcima. Čak dva puta su gošće do 40. minute vodile s četiri gola razlike (17:13 i 18:14), domaće su se mučile stići tu razliku.

Uspjele su ipak preokrenuti rezultat, zaigrale su bolje, ton takvoj igri davale su najmlađa i najbolja igračica susreta Dora Pajić, vratarka Anja Žvorc koja je nakon povratka u igru nanizala nekoliko odličnih i važnih obrana i reprezentativka Lea Vukojević. U 53. minuti rezultat je izjednačen 22:22, tri minute pred kraj Čakovčanke su vodile 24:22, a do kraja susreta kada gošće više nisu izdržale brzi tempo igre domaćih, pridodale su još dva gola za važnu pobjedu i veliko veselje.

1. LIGA RUKOMETAŠICA – 3. KOLO (zaostali susret): Sigurna pobjeda Zrinskica u Crikvenici

  • MURVICA – ZRINSKI               28:34

Crikvenica – Gradska sportska dvorana. Gledatelja: 200. Suci: Nikola Knežević i Dalibor Tunuković (oba Vrpolje).

Zrinski: Žvorc, Kozjak, K. Balić, Polak, Gavrić 11, Pajić 2, Vukojević 10, M. Balić 2, Resman 2, Car 7, Blagus, Šestak, Senčar, Androić. Trener: Goran Mrđen.

Odlično su  Čakovčanke krenule u nastavak prvenstva, zabilježivši u Crikvenici važnu i uvjerljivu pobjedu, koja obzirom na gostovanje dvostruko vrijedi. Sve igračice i trener Mrđen zaslužuju čestitke, posebno za igru u prvih 30 minuta kada su stekle odlučujuću prednost (18:8) i kada su igrale gotovo bez greške u obrani i napadu.

U drugom dijelu susreta pametnom su igrom kontrolirale rezultat, dozvolile domaćima samo da s nekoliko uzastopnih golova ublaže uvjerljiv poraz.