Rukomet 25.03.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

TREĆA RUKOMETNA LIGA SJEVER – MUŠKI: NEDELIŠĆE – ČAKOVEC 24:26

NEDELIŠĆE – ČAKOVEC 24:26 /9:13/

 

NEDELIŠĆE – Dvorana NGC-a Aton. Gledatelja: 200. Suci: Musulin i Paripović (oba Bjelovar). Nadzornik: Jurenec (Koprivnica).

 

NEDELIŠĆE: Trstoglavec, F. Goričanec 3, Jakšić, Vikert, Srnec 4, Prekopec, Vuković 4, Bralić, Topličanec, Korent 6,Radović, Jarni, Blagus 5, Sklepić 2, Zebec, Obadić. Trener: Matija Kraljić.

ČAKOVEC: Kovačević, Marciuš, Potočnjak, N. Petek 3, Hutinec 8, Zadravec 1, Munđar, Paler, Zvonarek 1, M. Petek 4, Škrobar 1, Sklepić 4, Toplek 1, Balog 3, Hajdarović, Barić. Trener: Saša Kuček.

Lokalni derbi odigran je pred velikim brojem gledatelja koji su  svih 60 minuta prisustvovali borbenom, oštrom i neizvjesnom susretu, koji ćemo nažalost pamtiti i po vrlo, vrlo slabom suđenju, čemu je pridonio i svojim postupcima i nadzornik suđenja. Čakovčani su ovom važnom pobjedom nastavili pobjedonosni niz, i dalje su jedini neporaženi sudionik Lige, približili su se konačanom cilju – osvajanju naslova prvaka i plasmanu u 2.ligu. Manje su tijekom utakmice griješili, posebno u odlučujućim trenucima kada se je rezultat „lomio“, to im se je na kraju isplatilo. Tijekom cijelog susreta imali su vodstvo, poslije prvih 30 minuta 13:9. Kod vodstva 14:10 propustili su realizirati zicer i sedmerac što su domaći dobro iskoristili i vrlo borbenom i angažiranom igrom došli prvo na 13:14, kasnije poravnavali ishod na16:16, 17:17, 18:18 i 19:19.Za nešto više nisu u odlučujućim trenucima imali dovoljno koncentracije, a „razoružao“ ih je i gostujući vratar Nikola Marciuš koji je u odlučujućim trenucima obranio 3-4 zicera i sedmerac i jedan je od najzaslužniji za gostujući uspjeh.  Domaći s svojim mladim, perspektivnim i borbenim sastavom sigurno mogu više,m šteta je da su u prva dva prvenstvena kola poraženi, igrom koju su predveli s Čakovčanima sigurno ne bi bili. No do kraja prvenstva ima još dovoljno vremena popraviti plasman i realizirati realne planove.

 

Utakmica Nedelišće –Čakovec imala je i sportski rečeno „treće poluvrijeme“. Na inicijativu RK Nedelišća obje su ekipe lijepom gestom pokazale i svoj humanitarni karakter i  da su pravi sportaši. U povodu obilježavanja Dana osoba s sindromom Down obje su ekipe cijeli susret odigrale u različitim šarenim čarapama i na taj način željeli su poručiti svima kako su jedni drugima potrebni i kako u svojoj različitosti jedni druge nadopunjuju i mogu učiniti svijet boljim. Željeli su također poručiti svima da to bude poticaj u nastojanjima i izgradnji boljeg i kvalitetnijeg sutra. Bravo, bravo...

Izvor: 3126