Rukomet 12.04.2018. 12:10. Zadnja izmjena: 12.04.2018. 12:13.

Rukometni savez Međimurja

U 2017. godini najbolja rukometašica Ena Car, najbolji rukometaš Tibor Tkalčec

Tradicionalna svečanost na kojoj Rukometni savez Međimurja svake godine proglašava najbolju rukometašicu i rukometaša, ove je godine održana u prostorima Gradskih bazena 'Marija Ružić' Čakovec. Među uzvanicima su bili i međimurski župan Matija Posavec koji se biranim riječima obratio prisutnima i čestitao najboljima, te predsjednik Zajednice sportova Međimurja Mato Kljajić, a kratko uvodno izlaganje imao je predsjednik Rukometnog saveza Međimurja Miljenko Topličanec.

Prijedloge-nominacije svojih članova, igračica i igrača za najbolje dali su svi rukometni klubovi, a izbor izvršili članovi Sekcije sportskih novinara Međimurja.

Prema tom izboru za najbolju rukometašicu Međimurja u 2017. godini proglašena je juniorska reprezentativka Hrvatske, igračica ŽRK Zrinskog Čakovec Ena Car. Nominirana je bila i igračica ŽRK Preloga Viktorija Gašparić.

Najboljim međimurskim rukometašem Međimurja 2017. godine proglašen je Tibor Tkalčec iz Muškog rukometnog kluba Čakovec. Nominirani su bili i Mario Belić iz RK Preloga i Niko Škvorc iz RK Nedelišća.

Proglašen je i najbolji trener za proteklu godinu, ovo priznanje posthumno je dodijeljeno prerano preminulom treneru ŽRK-a Zrinski Čakovec Željku Goliku. Priznanje je primila njegova supruga Đurđica Golik, bivša poznata rukometašica i trenerica rukometa.

Izvršni odbor Rukometnog saveza Međimurja donio je i odluku o dodjeli posebnih priznanja mladim perspektivnim rukometašima, primili su ih: Anja Balent (ŽRK Zrinski Čakovec), Tonka Hozjak (ŽRK Prelog), Vito Horvat (MRK Čakovec), Petar Logožar (RK Nedelišće) i Lovro Hozjak (RK Prelog).