Rukomet 03.11.2016. 08:41. Zadnja izmjena: 03.11.2016. 08:55.

II. i III. HRL sjever (M)

U Drugoj ligi teška pobjeda Čakovčana, u Trećoj pobjeda i poraz naših predstavnika

Druga rukometna liga sjever (M)

IVANIĆ II – ČAKOVEC 24:25 (13:14)

Ivanić Grad – Sportska dvorana. Gledatelja: 100. Suci: Cingesar i Mraz (oba Trnovec Bartolovečki).

Čakovec: Kovačević, Marciuš, Paler, Radiković 3, Balog 6, N. Petek 1, Toplek 1, Gradiščaj 4, Škrobar 4, Dvanajščak, M. Petek 6, Bedić, Pintar. Trener: Josip Borković.

Teško, ali zasluženo su Čakovčani došli do planirane pobjede i bodova, bila je to utakmica za one s jakim živcima. Iako su igrali borbeno i nije im nedostajalo htijenja, bilo je mnogo promašaja pa nakon prvih 30 minuta vodstvo od tek 1 razlike (14:13). U drugom poluvremenu i dalje neizvjesno, domaći su igrali izrazito grubo što igračima trenera Borkovića nije odgovaralo.

Upravo zbog toga i još nekoliko promašaja i tehničkih grešaka, domaći su preokrenuli rezultat i 8 minuta pred kraj oni vodili +3. Srećom po Čakovčane, to im vodstvo nije bilo dostatno pa su u zadnjih 15 sekundi Čakovčani ušli s golom prednosti i imali napad. Nisu ga iskoristili i sačuvali loptu, napravili su prekršaj u napadu pa su domaći u kontri iznudili sedmerac koji je najbolji pojedinac u redovima Čakovca, vratar Marciuš, obranio. Na kraju ipak njihova važna pobjeda.

U subotu u 19 sati u dvorani GŠČ Čakovčani su domaćini, ovaj put ekipi Varaždina 1930 II. Očekuje se pobjeda i nova 2 važna boda.

Treća rukometna liga sjever (M)

Rukometaši Nedelišća nastavljaju s uspješnim igrama i bez poraza s utakmicom manje vodeći su na tablici. Pobijedili su na gostovanju u Garešnici istoimeni drugi sastav tamošnjeg prvoligaša. U subotu su domaćini ekipi Marofa, najavljuju pobjedu i produženje vodstva na prvenstvenoj tablici. Drugi naš predstavnik, mladi sastav Čakovca, poražen je kao domaćin u susretu s iskusnim sastavom Concordie iz Lepoglave, a u idućem kolu gostuje u Vidovcu kod drugog sastava prvoligaša Vidovca.

Rezultati 6. kola: Koprivnica / Hangar - Ivanska 29:24, Garešnica II – Nedelišće 24:29, Marof – Vidovec II 37:29, Čakovec II – Concordia 22:30, Ivančica II – Ilova 20:31, Novska – KTC II 23:24, slobodan Daruvar.

Redoslijed: Nedelišće, Marof, KTC II 10, Novska i Concordia i Koprivnica / Hangar 8, Ilova 6, Ivanska i Čakovec II 4, Vidovec II i Ivančica II 2, Garešnica II i Daruvar 0 bodova.