Rukomet 18.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

UKRATKO IZ ŽENSKOG RUKOMETNOG KLUBA ZRINSKI ČAKOVEC

Rukometašice ŽRK Zrinskog Čakovec u prvoj godini nastupa u našem najelitnijem natjecanju – Prvoj rukometnoj ligi zauzele su 11.mjesto (26 7 2 17 554:677 -123 16/i time ostvarile realni i zacrtani cilj još uoči početka prvenstva – osigurati i dalje status prvoligaša.


Imamo najmlađu ekipu 1.lige u dosadašnjoj povijesti hrvatskog rukometa s prosjekom od samo 17 godina starosti, više sam nego zadovoljan konačnim plasmanom u prvoj godini prvoligaškog nastupa, rekao nam je iskusni strateg i uz igračice najzaslužniji za prvoligaški opstanak, trener Željko Golik. To je mlada i kvalitetna ekipa s velikim potencijalom, pokazale su to djevojke na terenu s velikim zajedništvom, borbenošću i htijenjem, u ekipi imamo čak 5 juniorskih reprezentativki /sestre Posavec, Prevendar, Krmpotić i Zagorščak/, šteta je da su se u drugom dijelu prvenstva dvije od njih ozlijedile /Prevendar i Zagorščak/pa nam je put do osiguranja prvoligaškog statusa bio dodatno otežan. Najgledanija smo ekipa 1.lige, 6 mladih selekcija u redovnom je natjecanju HRS-a, mogli smo osvojiti još koji prvenstveni bod više, tko ne bi na kraju bio zadovoljan ovakvim razvojem situacije .Imali smo i određenih financijskih i organizacijskih problema,mnoge smo pozitivno riješili, imamo dobru upravu, sve „zaostatke“ treba riješiti i riješit će se u pauzi prvenstva pa za nas iz stručnog stožera i upravu nema odmora, završio je Golik uz napomenu da očekuje i dalje, ovaj puta još veću podršku odgovornih za rukomet i sport, jer je to njegova ekipa i klub zaslužio i na djelu se dokazao.


A kakvi su planovi za dalje, što treba riješiti i koji su sljedeći potezi uprave i struke, rekla nam je sveprisutna direktorica kluba Ljubica Vrbančić kojoj radni dan u školi gdje radi i klubu traje „24 sata“. Prvo bi htjela zahvaliti skinuti kapu do poda našem mladom sastavu i stručnom stožeru koji je osigurao u složenim uvjetima u kojima radimo prvoligaški status, što je veliki uspjeh u prvoj godini prvoligaškog nastupa. Posebno i predsjedniku kluba Rajku Šariću i članovima uprave, roditeljima mladih igračica, sponzorima i donatorima, gledateljima, te ravnateljima škola posebno Ekonomko-trgovačke i Gimnazije koji su omogućili djevojkama da uz polazak škole gdje su sve od reda uglavnom odlične i vrlo dobre učenice mogu igrati prvoligaški rukomet. Tu su i treneri i ostali koji su uz ekipu, osim Željka Golika tu su Darinka Pavleković, Tomislav Horvat, Goran Vuk, Antonio Anđel /(sebe nije spomenula pa to činimo mi o.a./.Postigli smo veliki uspjeh, tim veći što smo velik dio prvenstva igrali oslabljeni, bez standardnih prvotimki prvo Horvat i Laptoš, kasnije u odlučujućem drugom dijelu Prevendar i Zagorščak. No s druge strane krasilo nas je veliko zajedništvo i prijateljstvo pa je sve to moralo dati i dalo je na kraju prvenstva pozitivne rezultate. Ono što slijedi je prvo razgovor sa svim igračicama koje bi i u novoj sezoni trebale činiti kostur ekipe, iza toga i s odgovornima u Podravci i Lokomotivi s kojima odlično surađujemo oko nastavka te suradnje, a tek onda s igračicama iz drugih klubova koje žele igrati kod nas. Treba riješiti i određene financijske probleme, u planu je održati Skupštinu kluba i uskladiti dokumente sa Zakonom o sportu, trebamo „pojačati"upravu ali i suradnju s odgovornima u sportu i rukometu bez čije podrške i pomoći ne ide. Svi koji nam žele pomoći dobro su došli u naš klub, nadamo se da će se odgovorni, posebno oni u Ministarstvu sporta pozitivno očitovati na naš „rukometni projekt“ koji smo izraditi oko rada s mlađim dobnim skupinama, tu očekujemo osim od Ministarstva sporta pomoć i od europskih fondova. U planu je održati i kamp mladih rukometašica, kako onaj iz programa Zajednice sportova grada Čakovca /29.6. – 3.7./ tako i vlastiti. Pozivamo sve međimurske osnovne škole predlože i upute mlade talentirane rukometašice u naš klub. Ima još mnogo toga što planiramo, svi su planovi realni i ostvarivi, nadamo se i većoj i boljoj medijskoj suradnji i pažnji nego je to do sada bila, apsolutno smo si to zaslužili, završila je popularna Ljubica Vrbančić, za prijatelje Ljuba i najavila da će nas redovito obavještavati o svim „novostima“ iz čakovečkog kluba.

Izvor: 3134