Rukomet 26.09.2016. 08:46. Zadnja izmjena: 26.09.2016. 08:55.

1. HRL (Ž)

ŽRK Zrinski iz Čakovca razočarao: umjesto očekivane pobjede, uvjerljiv poraz

ZRINSKI – TREŠNJEVKA 20:30 (9:17)

ČAKOVEC – Dvorana Graditeljske škole. Gledatelja: 150. Suci: Čambela (Križ) i Šimić (Sesvete).

ZRINSKI: Kozjak, Žvorc, Ivačić, Posavec 6, Brgles, Glad 1, Ladić, Balić 2, Resman 1, Horvat 2, Car 2, Benčik 1, Vrček, Prevendar 3, Androić, Haček 2. Trener: Željko Golik.

Nije to više onaj stari Zrinski. Umjesto očekivane pobjede, uvjerljiv poraz. Zagrepčanke su lako zabilježile pomalo neočekivani, ali apsolutno zasluženi uspjeh, Čakovčanke kao da su zaboravile igrati rukomet. Samo do 8. minute kad su vodile 5:3 to je nekako izgledalo, ostali dio susreta u znaku gošći koje su lako postizavale golove, koristile su mnoge greške domaćih u obrani i napadu gdje Čakovčanke i s dvije igračice više nisu dale, već su primale golove. Nakon vodstva 5:3 i nekoliko promašenih zicera domaće čak 12 minuta nisu postigle gol, to sve također govori o njihovoj igri koja ne ohrabruje pred subotnje gostovanje u Dugom Selu.

Vjerujemo, međutim, da će analiza utakmice mnogo toga reći, a neka se pozabavi i pitanjem zašto nije više branila Anja Žvorc koja je u drugom poluvremenu, unatoč slaboj igri domaćih, u obrani imala čak 10 obrana. Malo prekasno, jer ostale igračice osim Paule Posavec i donekle Dorotee Prevendar zaslužuju kritiku koja, ako se prihvati, može ubuduće samo dobro poslužiti.