Rukomet 11.07.2018. 15:07. Zadnja izmjena: 11.07.2018. 15:08.

Rukomet

Uspješna sezona ŽRK Zrinski Čakovec

U Ženskom rukometnom klubu Zrinski Čakovec vrlo su zadovoljni proteklom sezonom, istovremeno zabrinuti zbog problema oko financijske situacije i apel odgovornima da im pomognu u rješavanju da mogu postići još bolje i evidentnije rezultate. O svemu tome opširno je bilo riječi na redovitoj konferenciji za novinare na kraju uspješne sezone gdje su sumirani svi rezultati i najavljeni planovi za novu sezonu. Nakon što je minutom šutne odana počast i obilježena godišnjica smrti dugogodišnjeg trenera Željka Golika, dopredsjednik kluba Đuro Bel obratio se prisutnim predstavnicima “sedme sile“, zahvalio im na uspješnoj suradnji i posebno istakao 5. mjesto prve ekipe u 1. ligi što je najveći uspjeh kluba u prvoligaškom natjecanju. Sve pak to zahvaljujući prvenstveno igračicama, stručnom stožeru na čelu s trenerom Goranom Mrđenom, gledateljima, članovima uprave, sponzorima i posebno roditeljima mladih. Istakao je i probleme, osnovni je onaj financijski gdje se očekuje veća podrška odgovornih i njihov veći angažman oko osiguranja sredstava i pomoć oko iznalaženja sponzora i donatora. Istakao je pomoć grada Čakovca i Županije, ali istovremeno apelirao na odgovorne da ta pomoć bude još evidentnija, te pozvao sve zainteresirane da se još aktivnije uključe u rad kluba, dobro su došli.Cvijeće i svijeće za Željka Golika

O uspjesima i problemima u klubu govorila je i sportska direktorica Ljubica Vrbančić. Predočila je detaljno izvješće iz kojeg posebno izdvajamo da je ostvaren prvotni cilj, osiguranje statusa prvoligaša, a veliki je uspjeh 5. mjesto za što zasluge idu na adresu cijele ekipe i stručnog stožera, spomenula je vrlo dobra rad i rezultate mladih sastava. Kojih ima uz onaj u Prvoj i Trećoj ligi još šest (juniorski, kadetski, mini i super minu rukomet...) koje se redovito natječu. Šteta da je zbog obiteljskih razloga prestala igrati Tea Grubišić, vratila se u Koprivnicu Iva Papac, a iz Koprivnice je u klub došla mlada juniorska reprezentativka Ivona Mrđen. Koja će biti pojačanje uz juniorsku reprezentativku Enu Car, tu je i Lea Vukojević povremena seniorska reprezentativka, ponajbolji strijela Lige Ana/Marija Gavrić, kadetska reprezentativka Viktorija Šestak... Tu su i ostale prvotimke na čelu s kapetanom ekipe Anjom Žvorc, Irom Resman, Melani Balić, mlade s godinom dana više prvoligaškog iskustva. Ena Car progašena je najboljom međimurskom rukometašicom za 2017. godinu, ekipa Zrinskog najboljom, seniorskom ekipom godine Grada Čakovca, Željko Golik posthumno najboljim međimurskim trenerom, tu je i niz uspjeha mladih na domaćem i međunarodnom planu... Istakla je i ona financijske probleme, od 600.000 kuna ostvareno je 500.000 pa i to uz onaj problem oko uvjeta za treninge i natjecanja treba pod hitno riješiti.

Trener Goran Mrđen je pohvalio suradnju s upravom kluba, istakao da su svi ciljevi ostvareni, da je veliki uspjeh 5. mjesto seniorki, uspjeh koji je čak mogao biti i veći. Najavio je dobre rezultate i u novoj sezoni, no iste treba postići dobrim radom na pripremama koje počinju 30. srpnja, nije želio davati posebne najave i prognoze oko plasmana u novoj sezoni, ali još jednom istakao da se dobrim radom taj plasman može ponoviti. Jer ekipa je uglavnom ostala ista, s godinom dana većeg iskustva, posebno onih mladih među kojima ima mnogo talenata. Zahvalio je i MRK Čakovcu na dobroj suradnji tijekom priprema i treninga i detaljno je obrazložio plan i program pripremnog perioda. Nakon 30. srpnja trenirat će se svakodnevno, 15. kolovoza prvi je igrački test na turniru u Virovitivci, 24.-26. kolovoza je nastup na turniru u talijanskom Cassano Magnago, pa 1. rujna na 1. međunarodnom turniru „Željko Golik-Braco“ u Čakovcu, 8. rujna na turniru Varaždin u povodom 50. obljetnice varaždinske Koke, a 15./16. rujna početak je novog prvenstva. Kada Čakovčanke u 1. kolu gostuju u Pločama kod novih prvoligašica Dalmatinke. Prisutnima su se na kraju obratile i Anja Žvorc, Ira Resman i Lea Vukojević, sve su one bile jednoglasne u zahvali za logističku potporu, pohvalile su dobar stručni rad, zahvalile gledateljima na velikoj podršci i istakle da je riječ o ekipi s mnogo zajedništva i prijateljstva, da su dobra i složna klapa. I najavile da će i nova sezona biti uspješna.

Za kraj i podatak da su igračice, stručni stožer i članovi prave kluba prije konferencije zajednički na čakovečkom groblju zapalile svijeće i položile cvijeće na grob svog dugogodišnjeg trenera Željka Golika.