Rukomet 16.02.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

VAŽNA POBJEDA ČAKOVČANKI

ZRINSKI – SPLIT 2010  26:23

ČAKOVEC – Dvorana Graditeljske škole. Gledatelja: 500. Suci: Česi /Zagreb/ i Zečević /Križevci/.

ZRINSKI: Krmpotić, Ivačić, P. Posavec 7, Šarić, Furjan 6, Glad, S.Posav ec 6, Sinanović, Ladić, Balić 1, Resman 1, Car, Benčik, Zagorščak 1, Prevendar 4, Androić. Trener: Željko Golik.

Najveća čestitka mladim Čakovčankama za Valentinovo je njihova važna i apsolutno zaslužena pobjeda uz veliku i isto tako važnu podršku s tribina.

Već u prvih 30 minuta najavile su vrlo dobrom igrom svoje konačne ambicije. U 8.minuti imale su vodstvo 4:1 i promašile zicer za peti pogodak, u 16.minuti vodile su 10:5 i propustile realizirati još jedan zicer i udarac s 7 metara. Do kraja poluvremena njihovo vodstvo 5 razlike koje su gošće, ovaj puta u jačem sastavu nego u prvom dijelu prvenstva, uspjele u posljednjoj sekundi 30.minute smanjiti na 14:10. Početkom drugog poluvremena postigle su Splićanke još 2 gola (14:12), iza toga sve do 52.minute odlična igra domaćih u obrani i napadu, vodstvo je stalno „raslo“ i u 52.minuti iznosilo je nedostižnih +9 (26:17).Iza toga neobjašnjivi pad koncentracije i do kraja susreta bez postignutog gola što su gošće iskoristili i završile susret minimalnim porazom od samo -3 razlike. Bez obzira na slabiju igru posljednjih 8 minuta susreta što je kod Čakovčanki već po malo preraslo u tradiciju, sve igračice i stručni stožer zaslužuju čestitke za igru i zalaganje, sada su i kompletirale sastav i biti će lakše u završnici prvenstva. U subotu slijedi gostovanje u Rijeci kod favorita Zameta gdje: Idemo pokušati dobrom igrom postići što bolji rezultat i testirati i pripremiti ekipu za ono što slijedi iza toga, za utakmicu s Dalmatinkom u Čakovcu“, rekao je trener Željko Golik i u svoje i ime cijele ekipe zahvalio gledateljima na podršci, sportskom i fer navijanju.

Kad pak je spomenuo gledatelja treba obavezno spomenuti mlade gledatelje Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“Sveti Juraj na Bregu koji su u velikom broju organizirano s svojim učiteljima-profesorima došli na utakmicu i svojim navijanjem i rekvizitima za to posebno se istakli. Time je već na prvom koraku u potpunosti saživjela ideja-akcija  Sekcije sportskih novinara Međimurja, točnije predsjednika Sekcije Željka Kraljića„Iz školskih klupa na sportske tribine“. Akcija kojka se nawstavlja i na drugim sportskim terenima.

Ostali rezultati 15.kola: Koka – Sesvete 25:30, Trešnjevka – Zamet 24:31, Zelina – Dalmatinka odgoda, Podravka Vegeta – Samobor 35:23, Lokomotiva – Bjelovar 38:15, Osijek – Umag 18:34.

 

 

Druga hrvatska kadetska rukometna liga – sjever

Pobjeda mladih Čakovčana

Drugi dio prvenstva Druge kadetske lige – sjever mladi rukometaši – kadeti Čakovca otvorili su pobjedom i najavili svoje realne ambicije za vrh tablice do kraja prvenstva. U Čakovcu su uvjerljivim rezultatom 36:27 pobijedili vršnjake KTC-a Križevci, trener Radovan Petek bio je zadovoljan igrom kompletnog sastava, a igrali su: Pintarić, Lesjak, Jambrošić 2, Gradiščaj 9, Mrčela 5, Arambašić 5, Lončar 3, Vadlja 2,Hudin 1, Dvanajščak 9, Višnjić.               

 

Izvor: 3121