Rukomet 01.06.2017. 23:14. Zadnja izmjena: 01.06.2017. 23:14.

Mladi rukometaši

Završnica prvenstva Hrvatske: Dječaci A - 2004. i mlađi

Mladi rukometaši MRK Čakovca nastupili su na završnici Državnog prvenstva u Umagu. Od 25. do 28. svibnja branili su boje našeg kraja i postigli vrlo dobar rezultat osvojivši 12. mjesto u konkurenciji 20 ekipa koje su sudjelovanje izborile kroz kvalifikacije u regijama (ukupno 100 ekipa gdje je MRK Čakovec osvojio 1. mjesto u konkurenciji 15 klubova iz naše regije).

U skupini je osvojeno 2. mjesto pobjedama nad vršnjacima iz Kaštela, Osijeka i Buja, te porazom od PPD Zagreba koji je na kraju i osvojio naslov prvaka. Nakon skupine krenulo se u razigravanje za plasman gdje su nesretno izgubili s jedan pogodak razlike od Rugvice. Nakon poraza od Rugvice odigrane su utakmice za plasman protiv Poreča i još jednom protiv Osijeka.

Boravak u Umagu i sama prisutnost na natjecanju ne bi bila moguća bez razumijevanja i financijske podrške roditelja naših igrača, Grada Čakovca i Međimurske Županije na čemu im se zahvaljujemo. Zahvaljujemo se i Zajednici sportskih udruga Grada Čakovca i Gimnastičkom klubu MZ-Macan koji su nam ustupili kombi vozila za siguran prijevoz igrača. Posebno hvala i trgovačkim društvima Kerbek d.o.o., Matex d.o.o., Obo Bettermann d.o.o., Triglav osiguranje d.d. i Vajda d.d. koji su svojim donacijama pomogli roditeljima i klubu da troškovi putovanja i boravka budu podnošljivi.      

Već i sam plasman na završnicu Državnog prvenstva je velik uspjeh, a igra i pristup naših rukometaša je pokazala da se u klubu odlično radi s mlađim dobnim skupinama, te da zasigurno (potpuno zasluženo) preuzimamo primat nositelja kvalitete u mlađim dobnim skupinama županije prilikom slijedećeg odlučivanja. Nedostajalo je malo sportske sreće da rezultat bude još bolji. Priliku su dobili svi igrači, neki su je iskoristili više, neki manje, ali u svakom slučaju možemo biti zadovoljni s nastupom mladih rukometaša rođenih 2004./2005. godine.

Za MRK „Čakovec“ nastupili su: Debelec Martin, Horvat Vito, Hozmec Petar, Juranić Jura Egon, Kovačević Jakov, Kralj Edi, Krauthacker Mislav, List Vito, Lukša Blaž, Mađarić Hugo, Novak Jan, Pavlic Grga, Pintarić Ivan, Sanjković Jakov, Sanjković Jan, Solarić Alex, Tkalčec Luka i Turk Noa. Trener: Davor Varga

Izvor: Davor Varošanec