Rukomet 21.07.2018. 22:56. Zadnja izmjena: 21.07.2018. 22:56.

Rukomet

ŽRK ZRINSKI ČAKOVEC: Kvalitetu imamo, ali ne i potrebna financijska sredstva

Rukometašice ŽRK Zrinskog koje su u proteklom prvenstvu 1. HRL-e osvojile vrlo dobro 5. mjesto, što je najbolji plasman od kada su prvoligašice, na kratkom su i zasluženom odmoru, pripreme za novu prvenstvenu sezonu koja počinje 15. rujna počinju već 30. srpnja. Istovremeno vrijedni članovi uprave i dalje su vrlo aktivni, rade na još boljoj organizaciji, ali što je još važnije i iznalaženju toliko potrebnih i za sada još uvijek nedostatnih financijskih sredstava. Kratko smo porazgovarali s uvijek prisutnom i najaktivnijom tijekom cijele sezone, sportskom direktoricom Ljubicom Vrbančić koja je odmah prešla na trenutno glavnu temu i problem u klubu:

- Apeliram na odgovorne gradske i županijske čelnike, sponzore i donatore i sve koju su u mogućnosti da nam se pridruže i da nam pomognu riješiti tešku financijsku situaciju, da nam osiguraju dostatna sredstva za normalni rad jer životarenje i prosjačenje nema smisla. Sredstva postoje, treba ih uložiti u kvalitetu, naš klub to ima i dokazuje tijekom cijele sezone. Ulaganjem u ovom slučaju u ženski rukometi naš klub dati će rezultate, da bi imali sretne i zadovolje mlade ljude koji će biti pozitivan čimbenik našeg društva. Trebamo se svi zajedno boriti da nam mladi ostaju u „lijepoj našoj“ da ne moraju ići trbuhom za kruhom u druge države. Svaka čast nekim sponzorima, posebno Međimurje-plinu, također i roditeljima mladih bez kojih ne možemo Veliki i znani problem su i teški uvjeti za rad za treninge i pripreme, treba mnogo sredstva za plaćanje dvorana i vanjskih terena, da dalje ne nabrajam. Veliki je to pogon koji zahtijeva puno truda i energije za njegovo „održavanje“, sigurna sam da uz apel za pomoć koji će nadam se pasti na plodno tlo, možemo zajedništvo sve to pozitivno riješiti i u novoj sezoni ponovo postići evidentne rezultate koji će našu županiju i grad Čakovec učvrstiti na „rukometnoj karti Hrvatske, rekla nam je Ljubica Vrbančić.

  • Ena i Ivona na SP-u

U mađarskom Debrecinu u tijeku je Svjetsko rukometno prvenstvo za juniorke na kojem je do 1/8 finala igrala i reprezentacija Hrvatske, a u čijem sastavu su bile i dvije igračice čakovečkog ŽRK Zrinskog - Ena Car i Ivona Mrđen koja će od nove sezone pojačati ekipu. Uglavnom su zadovoljile, Ena Car je postigla 4, a Ivona Mrđen 10 golova. Odmor će im biti kratak, Čakovčanke s pripremama za novu sezonu počinju 30. srpnja a obje mlade reprezentativke biti će prema očekivanju stožerne igrače u mladoj ekipi Zrinskog.