Rukomet 28.12.2017. 09:13. Zadnja izmjena: 28.12.2017. 09:14.

Rukomet

ŽRK ZRINSKI ČAKOVEC: Zacrtano - ostvareno

Rukometašice čakovečkog ŽRK Zrinskog prvi su dio nove prvenstvene sezone Prve lige završile na 5. mjestu (12 6 1 5 334:331 13) što je vrlo dobar plasman, šteta da uz samo malo više sportske sreće i ostalog što ide uz to nisu još bolje plasirane. Ovom uspjehu treba dodati i podatak da su Čakovčanke imale i dobar nastup u Kupu HRS-a gdje u proljeće čekaju protivnika u 1/8 finala.

O svemu smo kratko porazgovarali s trenerom Goranom Mrđenom, donedavnim izbornikom hrvatske ženske reprezentacije koji je u novoj sezoni nakon iznenadne smrti trenera Željka Golika preuzeo treniranje čakovečke ekipe. Bio je vrlo ugodan i realan sugovornik, prvo je kratko prokomentirao proteklu prvenstvenu polu sezonu:

- Sve što smo zacrtali ostvarili smo, a to je da već u prvom dijelu prvenstva osiguramo dovoljno bodova osigurati prvoligaški status i mjesto u sredini tablice. Liga je vrlo izjednačena, odlučuju nijanse, tako će biti sve do kraja prvenstva, jer osim Lokomotive i Podravke / Vegete ostali sudionici Lige vrlo su opasni protivnici bilo kao domaćini ili gosti.

• Kako u pauzi prvenstva, iza toga i u drugom dijelu?

- Prvenstvo se nastavlja već početkom veljače pa će odmor trajati vrlo kratko, svega desetak dana, s pripremama nastavljamo već 2. siječnja, do nastavka prvenstva treba mnogo toga popraviti u svim segmentima igre, važno je da svi budu zdravi i da sve protekne bez ozljeda, posebno treba raditi s mladima koje konkuriraju za najbolji sastav. Također i uspješno riješiti „sitni“ problem oko igračica koje polaze školu, studij ili su u radnom odnosu da mogu redovito trenirati. Nadam se da će drugi dio prvenstva odigrati isti sastav iz jesenjeg dijela, ne trebamo razmišljati mnogo unaprijed već od utakmice do utakmice. Sadašnji plasman, to ponavljam je dobar, ništa međutim nije riješeno, Liga je izjednačena, svaki bod je važan, i dalje je osnovni cilj sredina tablice i osiguranje prvoligaškog statusa. Dobro je i da ćemo tjedan dana prije nastavka prvenstva odigrati utakmicu 1/8 finala Kupa bez obzira na protivnika pokušat ćemo i tu biti što bolje plasirani. Siguran sam da će pripreme uspjeti i da ćemo spremni i motivirani dočekati nastavak prvenstva i prvi susret u Pitomači.

• Za kraj nešto i o suradnji s upravom?

- Suradnja je vrlo dobra, svaki radi svoj dio posla, nadam se da će i dalje biti tako, završio je Mrđen.