Rukomet 21.01.2017. 08:10.

Deseto kolo

ŽRK Zrinski spremno kreće u nastavak prvenstva koje počinje u subotu, 28. siječnja

Desetim prvenstvenim kolom, u subotu 28. siječnja nastavlja se prvenstvo Prve lige rukometašica. Rukometašice čakovečkog Zrinskog koje u nastavak prvenstva kreću s 11. mjesta tog su datuma u dvorani Graditeljske škole (19 sati) domaćini ekipi Splita 2010 koja je na tablici na 10. mjestu. Čakovčankama su pobjeda i bodovi neophodni ako žele izbjeći dno prvenstvene tablice.

"Dobro smo se pripremili, s pripremama gotovo nismo prekidali, znamo što nas čeka u nastavku prvenstva, već i na subotnjoj utakmici s direktnim protivnikom s dna prvenstvene tablice. Dobro smo proučili igru Splićanki, znamo kako uz podršku iz gledališta do važnih bodova", rekao nam je trener Čakovčanki Željko Golik. Izrazio je veliko zadovoljstvo što će nastupiti u kompletnom sastavu, te kazao da će u nastavku prvenstva mnogo značiti dolazak u klub i igranje iskusne višestruke državne reprezentativke Kristine „Kike“ Elez. „Time ćemo lakše do realno zacrtanog cilja, osiguranja prvoligaškog statusa“.

Interesantno je na kraju spomenuti, da će se obje momčadi već drugi dan (nedjelja) u 11 sati na istom mjestu još jednom sastati i odigrati susret 1/8 finala Kupa HRS-a. I u ovom susretu Čakovčanke računaju na pobjedu, naravno i podršku s tribina, a pobjeda im osigurava nastup u 1/4 finalu Kupa što bi bio veliki uspjeh.

Parovi 10. kola: Dalmatinka – Bjelovar, Arena – Zamet, Zrinski – Split 2010, Trešnjevka –Podravka/Vegeta, Dugo Selo – Osijek, Umag – Sesvete i Lokomotiva – Koka.