Sport 17.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

Rukometaši - zlatni košarkaši

Mladi čakovečki rukometaš San-sporta Fran Murk kontaktirao je dvojicu svojih klupskih suigrača Matea Hozjana i Erika Horvata i predložio im da se okušaju u košarkaškom haklu. Kako košarka nije sport kojim se bave, tako ni ambicije nisu bile prevelike jer su im konkurencija bile košarkaške ekipe. Mladi Sansi, da bi izgledali kao prava ekipa, namjestili su frizure i obukli žute rukometne majice i hrabro se prijavili kao momčad u u-12 konkurenciji.
Prvu su utakmicu u skupini izgubili, ali su do finala nanizali sve pobjede, da bi ih u borbi za zlatno odličje čekala ekipa Grafičara iz Ludbrega, ekipa od koje su pretrpjeli poraz u prvoj utakmici. U ovom ogledu Grafičar je vodio sve do 3 sekunde prije kraja, kada Fran hrabro staje iza linije reketa i pogađa tricu za izjednačenje.
U produžecima su bila potrebna još 2 koša do pobjede od kojih se za prvi pobrinuo Mateo, a za drugi Erik. Veselju nije bilo kraja...
Ovi svestrani dečki odlični učenici 5. razreda, sa svojim San-sportom 7. su ekipa u Hrvatskoj, i eto zlatni u košarci, dokazali su da im je sport u krvi.

Izvor: 3034