Sport 28.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Rukometne vijesti

RK SAN SPORT

Rukometni kamp

U Rukometnom klubu San sport Čakovec aktivno su se uključili u tradicionalnu akciju Zajednice sportova Grada Čakovca - “Svaki tjedan sport jedan” i od jučer (ponedjeljka) pa do petka 28. kolovoza na terenima 2. osnovne škole Čakovec organiziraju rukometni kamp. Termin održavanja kampa je svaki dan od 9 do 11 sati, radi se pod stručnim vodstvom licenciranog trenera, svaki sudionik za vrijeme održavanja kampa dobiva osvježavajuće napitke, a na kraju prigodnu majicu zahvaljujući pokrovitelju cijele akcije Gradu Čakovcu - prijatelju djece.

 

RK ZRINSKI ČAKOVEC

Početak prvenstva 13./14. rujna

U Hrvatskom rukometnom savezu održan je Plenum klubova 1. HRL, a izvršen je i ždrijeb za novu prvenstvenu sezonu koja počinje 13./14.rujna. Liga ima 14 sudionika, naše predstavnice i nove prvoligašice rukometašice čakovečkog ŽRK Zrinskog u 1. su kolu domaćini varaždinskoj Koki. U klubu i dalje određeni organizacijsko-financijski problemi, teško se dolazi do pozitivnih pomaka, za rješenje  sve je pak manje vremena i odgovorni bi trebali odmah i konačno agresivnije krenuti u rješavanje da već na početku prvenstva na naiđu na velike probleme. U međuvremenu su Čakovčanke odigrale pripremni susret u Svetom Ivanu Zelini s tamošnjim prvoligašicama, rukometašicama Zeline. Dok je igrao tako zvani „udarni sastav“ utakmica je bila dosta neizvjesna, točnije to je bilo do 45. minute, kasnije su domaće, a riječ je o iskusnim prvoligašicama s vrha prvenstvene tablice to iskoristile i na kraju pobijedile s uvjerljivih 32:21.

Parovi 1. kola: Umag - Sesvete AP, Osijek - Bjelovar, Lokomotiva - Samobor, Podravka Vegeta - Dalmatinka (Ploče), Zelina - Zamet, Trešnjevka - Split 2000, Čakovec: Zrinski - Koka (Varaždin).

 

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Zrinski - Celje  24:25

Čakovec - dvorana GŠ-e. Gledatelja: 30. Sudac: Tomislav Horvat (Čk).

Zrinski: Krmpotić, P. Posavec 7, Šarić, Makar 1, Vrbančić, Glad, S. Posavec 9, Kovač, Ivačić, Resman 1, Androić, Balić 1, Car 2, Prevendar 2, Benčik, Zagorščak 1. Trener Željko Golik

Domaće su igrale vrlo dobro do 45. minute kada su imale vodstvo od čak +6, a posebno se dotad uz sestre Posavec istaknula vratarka Krmpotić s niz vrlo dobrih obrana. Iza toga su stale, počele griješiti u napadu i obrani što su igračice Celja iskoristile, najprije smanjivale razliku, u finišu susreta izjednačile i u zadnje 2 sekunde postigle pobjedonosni pogodak. Interesantno je spomenuti da im je to bilo jedino vodstvo na utakmici. 

Domaćima dobra pouka da treba igrati jednakim tempom i zalaganjem svih 60 minuta.

 

Josip Freiler

Izvor: 3096