Sport 17.08.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Rukometne vijesti

RK MEĐIMURJE

Mladi treniraju, uprava spava

U našem prošlom izvješću o stanju i problemima u čakovečkom rukometnom premier ligašu najavili smo da se proteklog tjedna trebala održati sjednica uprave kluba. Da se na njoj od strane najodgovornijih za rad kluba pokušaju bar “vatrogasnim mjerama” iznaći neka rješenja za koliko-toliko normalan rad obzirom da je početak prvenstva na pragu. Sjednica međutim unatoč najavama nije održana, problemi su i dalje prisutni, godišnji odmori ne smiju biti razlog neodržavanja. Jer situacija je i dalje vrlo teška, da ne upotrijebimo neku težu riječ, situacija je to koja iziskuje hitna rješenja, bez odlaganja. Početak prvenstva sasvim se je približio, ne riješe li se bar oni najosnovniji problemi, i neki od gorućih problema, bojimo se da za Čakovčane prvenstvo neće ni početi.
Velimir Vrtarić, izvršni dopredsjednik kluba trudi se, sam ne može sve riješiti i rješavati, nije međutim dovoljno uporan i oštar angažirati i ostale iz uprave da mu pomognu. Ako se ne varamo nakon Skupštine gdje je izabrana nova uprava, održana je tek jedna sjednica i to u nekompletnom sastavu, što također govori da nešto ne štima. Uprava broji 13 članova koji su se dali na Skupštini izabrati i trebali bi svojim radom opravdati ukazano povjerenje. Većina od njih to ne dokazuje, čast izuzecima, uz spomenutog Vrtarića, aktivni su Maja Đurkin i Ivan Kolarić, ostali svojim aktivnostima trebaju pod hitno dokazati da su opravdano u upravi najelitnijeg sportskog predstavnika Međimurske županije. Ne riječima i obećanjima, nego djelom i konkretnim pokazateljima.
Članovi Upravnog odbora su: Velimir Vrtarić, Dragutin Batisweiler, Damir Varošanec, Dražen Barić, Maja Đurkin, Radovan Varga, Željko Zadravec, Damir Peras, Kristijan Hamer, Ivan Kolarić, Saša Gala, Rudi Lesinger i predstavnik igrača. Tajnika kluba još nisu izabrali iako je i to jedan od prioriteta, nije jasno tko vodi financije, da li su sređene, da dalje ne nabrajamo. Prvenstvo počinje 10. rujna, treba platiti kotizaciju za učešće, tu su dugovi prema sucima i delegatima iz prošlog prvenstva, igračima i stručnom stožeru, raznim dobavljačima, tu su troškovi prijevoza...
U tako neizvjesnim i teškim okolnostima mladi igrači treniraju, počelo se i s odigravanjem kontrolnih, pripremnih susreta. Naslov u našem posljednjem izvješću “Mladi treniraju, uprava muku muči” trebalo je pod hitno promijeniti u gornji naslov. Dokle, naše je opravdano pitanje, koje postavljaju mnogi prijatelji i ljubitelji sporta, rukometa posebno. Još nije kasno da se probude, kasno će međutim biti ako se nešto pod hitno ne poduzme. (Josip Freiler)

Željko Golik novi trener
Rukometašice Zrinskog Čakovec, članice Druge lige-sjever počele su s pripremama za novo prvenstvo. Sve igračice iz proteklog prvenstva, a riječ je o izuzetno mladom i kvalitetnom sastavu koji je u proteklom prvenstvu u prvoj sezoni nastupa osvojio visoko 4. mjesto, ostale su na okupu, imaju međutim novog trenera. Riječ je o iskusnom rukometnom stručnjaku i znalcu, nekad odličnom igraču čakovečkih i varaždinskih klubova, Čakovčaninu Željku Goliku. Prije preuzimanja ekipe Zrinskog uspješno je kao trener vodio premier ligaše “Perutninu Pipo IPC” Čakovec i “Varteks di Caprio” Varaaždin, prvoligašice “Koku” Varaždin i još neke ekipe. Izrazio je zadovoljstvo ukazanim povjerenjem, istovremeno najavio još bolje rezultate obzirom na mogućnosti i kvalitetu ekipe.

U SUBOTU U
VRATIŠINCU
Memorijalni turnir “Danijel
& Bajo”
Jedan od najstarijih rukometnih klubova Međimurja, Sokol iz Vratišinca i ove je godine organizator tradicionalnog, memorijalnog turnira “Danijel & Bajo” u spomen na svoje prerano preminule istaknute i zaslužne članove Danijela Bukovca i Zlatka Farkaša. Turnir se igra u subotu 20. kolovoza na igralištu OŠ Vratišinec, početak je u 16.30 sati, finalni susret u 20.20 a iza toga slijedi proglašenje pobjednika, najboljeg igrača, strijelca, vratara i najmlađeg igrača turnira. Uz domaćina na turniru će igrati trećeligaši Concordia iz Lepoglave i Nedelišće, te novi član 1. HRL momčad Vidovca. Učesnici turnira i predstavnici domaćina prije početka turnira položit će cvijeće i zapaliti svijeće na grobovima Danijela Bukovca i Zlatka Farkaša, a nakon proglašenja pobjednika predviđeno je i tradicionalno zajedničko druženje svih sudionika turnira i nadamo se kao svake godine do sada, velikog broja gledatelja.

SPORTSKE IGRE
MLADIH U SPLITU

Mladi rukometaši
najbolji
Mladi rukometaši čakovečkog premier ligaša Međimurja, pod imenom RK “JOKA” osvojili su 1. mjesto i naslov prvaka u finalu sportskih igara mladih u Splitu. I time još jednom potvrdili da su Čakovec i Međimurje rasadnik sportskih, u ovom slučaju rukometnih talenata. Kojima se međutim ne posvećuje dovoljno brige u njihovom razvoju, možda će nakon Splita biti bolje. U Split su mladi Čakovčani otputovali kao najbolji u Regiji sjever i tamo to potvrdili osvajanjem naslova najboljih u Hrvatskoj. Pobijedili su Šibenik 18:14, iza toga pomalo nepotrebno izgubili od riječkih Matulja 22:20. Obzirom da je Šibenik bio rezultatom 21:19 bolji od Matulja, Čakovčani su osvojili 1. mjesto na temelju bolje gol razlike. Kad se sve zbroji zasluženo i bez prigovora. Ostala događanja u finalu i oko finala nećemo ovaj put i na ovom mjestu spominjati, tek da su taj uspjeh pod vodstvom Marinera Martinjaka ostvarili slijedeći mladi igrači: Kovačević, Hajdarović, Vurušić, Škrobar, Horvatić, Mišević, Bakšaj, Kušen, Sklepić, Pustić i Bakač.
J. Freiler

Izvor: 2938