Sport 01.12.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

RUKOMETNI EHF CUP: Čakovčani nisu uspjeli

MEĐIMURJE- PARTIZAN 24:21

Čakovec - Dvorana Graditeljske škole. Gledatelja: 1200. Suci: Pandžić i Šatoardžija (oba BIH). Delegat: Korec (Slovačka).
MEĐIMURJE: Sladoljev, Balent, Čužić 4, Varga 3, Jeftić 4, Krajner 4, Maretić 2, Zadravec, Malović, Paponja 4, Šunjić, Herman 1, Ćavar 2, Rodik. Trener: Željko Anić.
PARTIZAN: Ljubenović, Butulija 4, Minić, B. Radanović, Maksić 5, Pilipović 4, Milić, S. Radanović, Marinković, Ilić 2, Konstadinović 3, Rasić 1, Marijanac 1, Mešter 1. Trener: Aleksandar Brković.
Iako su imali veliku priliku za prolaz u 4. kolo Challange cupa Čakovčani je nisu iskoristili. Ponovili su greške iz završnice prvog susreta u Beogradu, nisu znali zadržati uvjerljivo vodstvo koje je početkom drugog poluvremena bilo i 8 razlike, nisu imali ni sportske sreće potrebne u ovakvim prilikama, a nisu im bili naklonjeni ni BiH suci, posebno u finišu susreta, koji su odlično otvorili već u 1. minuti Jeftić je s igračem manje postigao vodeći gol, u 5. minuti stignuta je razlika iz Beograda (4:0), u 9. je bilo +5 (5:0). Onda faza slabije igre, posebno u napadu što su igrači Partizana iskoristili i došli na za njih povoljnih 6:5. Već do polovice prvog poluvremena domaći su imali 6, a fizički daleko jači i u igri oštriji tek 2 minute isključenja. Do 23. minute ponovo dobra igra Čakovčana, njihovo vodstvo 10:5, u 28. minuti bilo je i + 6, na kraju poluvremena visokih 13:7.
Drugo su poluvrijeme domaći počeli s dva igrača manje i vodstvom u 34. minuti 8 razlike (15:7), od 38. minute ponovo uzbudljivo, Beograđani se nisu predali iako nisu realizirali zicer i sedmerac. S 2 igrača manje Balent brani novi sedmerac za goste, 7 minuta pred kraj sve je krenulo iz početka (22:18), ponovio se je Beograd, Čakovčani su zaigrali slabije pa su gosti došli u 55. minuti samo na 2 razlike. Zadnje dvije minute dvorana na nogama, suci pak su s nekoliko očiglednih grešaka oštetili su domaće koji ipak vode minutu pred kraj 24:20 što je bilo dostatno za «prolaz dalje». Slijedi vrlo diskutabilno suđeni sedmerac za goste kojeg Maksić realizira, domaćima ostaje posljednji napad koji ne koriste. Čužić dvije sekunde pred kraj propušta realizirati zicer za 25. gol i prolaz, pa su Beograđani ti koji su sretno i spretno već na parketu čakovečke dvorane proslavili svoj po malo neočekivani prema događanjima na parketu, uspjeh.
Treba na kraju spomenuti i vrlo dobru podršku i navijanje iz dobro popunjenog gledališta, zahvalu gostiju domaćinima na gostoprimstvu (na i van terena o.a.), također pak i zahvalu domaćina odgovornima iz Toplica Sveti Martin na Muri koji su im omogućili boravak u svom ekskluzivnom objektu dan uoči utakmice.
Josip Freiler

Izvor: 2901