Sport 22.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

Rukometni turnir Danijel & Bajo

Jedan od najstarijih i najorganiziranijih rukometnih klubova Međimurja, RK Sokol Vratišinec ne zaboravlja svoje zaslužne članove. Protekli vikend vrijedni entuzijasti kluba na čelu s predsjednikom Josipom Kvakanom odlično su organizirali tradicionalni memorijalni turnir „Danijel & Bajo“, u spomen na svoje prerano preminule zaslužne članove Danijela Bukovca i Zlatka Farkaša.
Na igralištu Osnovne škole Vinko Žganec u Vratišincu, pred velikim brojem gledatelja, uz njih kao kluba organizatora igrali su još rukometaši Gole, Nedelišća i Concordie (Lepoglava), svi su pak oni prije početka turnira na mjesnom groblju Vratišinec položili cvijeće i zapalili svijeće na grobovima Danijela Bukovca i Zlatka Farkaša. Sam turnir bio je vrlo zanimljiv, igralo se dobro i efikasno, pobjednici su zasluženo postali domaći rukometaši RK Sokola.
Rezultati: Prednatjecanje: Concordia - Nedelišće 20:14, Sokol - Gola 20:13; za 3. mjesto: Nedelišće - Gola 28:17; finale: Sokol - Concordia 24:18.
Najboljim igračem turnira proglašen je Alen Rendarić (Sokol), najboljim vratarem Matija Novak (Concordia), najbolji strijelac s 19 golova bio je Karlo Novak (Sokol), najmlađi igrač Marko Pečatnik (Concordia, rođ. 10. kolovoza 1999.), a nagradu fair playa dobili su rukometaši Gole. Odigran je i revijalni susret veterana Sokola i Zalaegersega iz susjedne Mađarske, domaćini su bili bolji 23:14, a sve je završeno zajedničkim druženjem svih sudionika i brojnih gledatelja.
Josip Freiler
Snimio Zlatko Premuš

Izvor: 3043