Sport 26.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Rukometni turnir Neores Cup

Muški rukometni klub Čakovec pružio je podršku ideji tvrtke Neores iz Murskog Središća u organizaciji rukometnog turnira Neores Cup, održanog 6. rujna. Mjesto sportskih susreta bila je dvorana Osnovne škole Mursko Središće, a sudjelovale su ekipe MRK-a Čakovec, TSV-a Schwabmünchen, RK-a Ivančica iz Ivanca i RD-a Moškanjci iz Gorišnice u Sloveniji. 

 

Za otvaranja turnira Stefan Kresta, u ime domaćina, pozdravio je rukometaše, a lijepe je riječi uputio i gradonačelnik Dražen Srpak. Dugogodišnje prijateljstvo s trenerom njemačkog kluba Schwabmünchen Reinholdom Weiherom Krestu je dodatno ponukalo da rukometašima pruži dobre uvjete boravka u Murskom Središću. 

 

U prvoj utakmici Čakovčani su pobijedili njemački klub, a u drugoj su Slovenci nadmašili rukometaše iz Ivanca. Finalni susret između MRK-a Čakovec i RD-a Moškanjci Gorišnica bio je prava rukometna poslastica. Iako je domaćin na poluvremenu gubio pet razlike, požrtvovna igra u obrani, kao i čudesne obrane Ivana Horvata, osigurali su neriješen ishod i borbu za naslov na penale. U izvođenju sedmeraca bolji su bili domaći igrači koji su na krilima Brune Levaka i Ivana Horvata osigurali naslov pobjednika.

 

- Zahvalni smo gospodinu Kresti koji je izvanredno organizirao turnir i sve što je uz njega išlo. Od lijepih druženja i upoznavanja najboljeg od Međimurja, do lijepih suvenira koje smo svi ponijeli sa sobom. Cilj turnira je postignut. Rukometni klubovi su se povezali, povezali smo nacije u prijateljskoj atmosferi. Nadam se da ćemo ponovo biti dio ove lijepe sportske priče, na novom turniru, kaže za list Međimurje Dražen Špoljarić iz MRK-a Čakovec. (AL)

Izvor: 3100