Sport 12.09.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

S radom počinje Judo klub Zrinski

NAKON DESET
GODINA PONOVO U ČAKOVCU
S radom počinje Judo klub Zrinski
U Čakovcu se već punih deset godina ne trenira džudo, a upravo u tom sportu ovdašnji su džudaši ostvarivali značajne sportske rezultate. Među njima su svakako Goran Karamarković koji je još u bivšoj Jugoslaviji osvajao visoke naslove i medalje na nacionalnim i međunarodnim prvenstvima i Milivoj Bujanić koji je kao hrvatski državni prvak “arhivirao” brojne medalje.
Ovih se dana u Čakovcu džudo obnavlja kao sport, osnovan je Judo klub Zrinski. U razgovoru s G. Karamarkovićem saznajemo da interesa za polaženje među mladim naraštajima ima te da im se prikloniti mogu svi koji bi voljeli iskusiti trening i steći vještinu.
- Radit ćemo s djecom u dobi od 7 do 14 godina, dakle od 1998. do 2005. godišta. S njima će raditi stručni voditelji, dakle profesori tjelesne i zdravstvene kulture, dugogodišnji džudaši. Glavni je trener Milivoj Bujanić, a uz nas je jako puno energije u osnivanje i početak rada kluba uložio Velimir Pavlic. Nas smo trojica došli na ideju i za ljetnih vrućina izgorjeli od priprema za početak rada kluba. Nismo gubili vrijeme i tako će biti i ubuduće, a sve u nadi da ćemo imati sve veći broj mladih pristalica džuda. Ovo je divan sport. Znam da će svaki sportaš to reći za sport kojim se bavi, ali džudo istinski preporučam ne samo radi vještine, već i zbog stjecanja visoke razine samokontrole i samopouzdanja - ističe Goran Karamarković.
Upisi i treninzi
Treninzi će se održavati u sportskoj dvorani Policijske uprave međimurske, ponedjeljkom od 20 i petkom od 19 sati. Upisi će početi idućeg ponedjeljka, 17. rujna u rečenoj dvorani, u 20 sati. Više se informacija može dobiti i putem telefona Gorana Karamarkovića 098 562 893.
- Nama bi bilo drago da nam se pridruže i džudoke - bivši džudaši, jer sva će iskustva dobro doći u radu s novim naraštajima - zaključuje Karamarković. (AL)

Izvor: 2994