Sport 12.01.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

Sa sjednice sportskih novinara Međimurja

Održana je sjednica Izvršnog odbora Sekcije sportskih novinara Međimurja, glavni zaključak s iste je da će se izvještajna Skupština iste održati u subotu 14. siječnja u 10 sati na prostorima Gradskih bazena Čakovec.
Vođena je rasprava i o nizu problema i pitanja iz domene međimurskog sporta, jednoglasni je zaključak članova IO-a da se zbog izuzetno teške situacije u međimurskom sportu zatraži od odgovornih u županiji da jednu od prvih svojih sjednica posvete raspravi i pitanjima vezanim za međimurski sport. U županiji raspolažu s detaljnim pokazateljima po tom pitanju, dobivenih od strane stručne službe krovne sportske organizacije Međimurje – Zajednice sportova Međimurja. Očito je da se sportu u Međimurju ne posvećuje dovoljno pažnje, da je sport na začelju svih događanja unatoč evidentnih rezultata, da su mnoge udruge pred stavljanjem «ključa u bravu»i da hitno dok još ima vremena za to treba početi s akcijom ozdravljenja međimurskog sporta. Kad je spomenuta Zajednica sportova Međimurja sportski novinari traže da ih se ponovo aktivno uključi u akciju kod izbora najboljih sportaša i momčadi godine, te da njihovi organi u sadašnjoj teškoj situaciji razmotre pitanje opravdanosti zapošljavanja čak 2 djelatnika u stručnoj službi. Gdje se za to troše velika sredstva i od onako malog iznosa predviđenog županijskim proračunom za sport. Razgovaralo se je i o negativnostima koje se svakim danom sve više javljaju u hrvatskom sportu, dana je podrška organima koji pokušavaju te negativnosti odstraniti, i dobro je da se tu sluša riječ upravo sportskih novinara.
Na kraju je dogovoren dnevni red Skupštine za koju će pozivi biti upućeni na adrese 24 sportska novinara Sekcije, nekima će s taj status potvrditi upravo na Skupštini. Svi pak će na Skupštini dobiti uplatnice za članarinu u idućem četverogodišnjem razdoblju (200 kuna), samo tako i dalje mogu biti članovi Hrvatskog zbora sportskih novinara. (J. Freiler)
Snimio Z. Premuš

Izvor: 2959