Sport 07.02.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

ŠAH: Borbeni početak kupa

U nedjelju je u Mihovljanu održano 1. kolo Kupa Međimurja za 2013. godinu. Na natjecanju sudjeluje ukupno 19 ekipa, ne računajući Stridon koji je već osigurao nastup u državnom finalu. Igra se 6 kola po švicarskom sustavu s tempom igre 90+30 prilagođenom za međunarodno rejtingiranje. Igrači su nakon kraće zimske stanke bili željni igre, pa su partije bile vrlo zanimljive i borbene. Za svaku je pohvalu da su čak i ekipe iz istih klubova (Sloboda, Gornji Mihaljevec) igrale jedna protiv druge maksimalno angažirano. Štoviše, kadeti Slobode odigrali su vrlo dobro protiv prve seniorske ekipe i malo je nedostajalo da isčupaju i bod.
Matija Jančikić, koji brzo napreduje, nadvisio je Darka Šardija, a Bruno Makovec je protiv Juraja Havaša kao crni imao inicijativu, ali nije uspio pobijediti. Stridon II nije u prvom kolu nastupio u najjačem sastavu i malo je nedostajalo da ih iznenadi Nedelišće. Na kraju je odlučilo iskustvo legendarnoga Branka Resmana u susretu s Marijanom Štrukeljom. I Palovec se dugo dobro držao protiv Međimurja, ali nisu uspjeli više od časnoga poraza. Sloboda II odigrala je čvrsto protiv Miklavca, što se ne vidi toliko po rezultatu, slično kao i Gornji Mihaljevec III protiv Gorana iz Lopatinca. Strahoninec je očekivano dobio ekipu Nikole Zrinskog iz Gornjeg Kuršanca, a za sljedeća kola imaju još uvijek u rezervi FIDE majstora Miroslava Nagrajsalovića, koji ovaj puta nije nastupio. Pretetinec je relativno lako nadvisio vrlo mladu ekipu Stridona III, a najuvjerljiviju pobjedu postiglo je Mursko Središće protiv Strahoninca II i nakon prvoga kola prešlo u vodstvo na tablici.
REZULTATI: Mursko Središće - Strahoninec II 4:0, ŠD Međimurje - Palovec 2,5: 1,5, Sloboda I - Sloboda III 2,5:1,5, Pretetinec - Stridon III 4:0, Miklavec - Sloboda II 3,5:0,5, Stridon II - Nedelišće 2,5.1,5, Strahoninec - Nikola Zrinski 3:1, Gornji Mihaljevec - Gornji Mihaljevec II 2,5:1,5, Goran - Gornji Mihaljevec III 3:1. slobodan je bio Gardinovec.
Sljedeće kolo na rasporedu je u nedjelju u Podturnu, a sastaju se: Gornji Mihaljevec - Sloboda, Stridon II - Mursko Središće (derbi), Miklavec - Međimurje, Strahoninec - Goran, Gardinovec - Pretetinec, Sloboda III - Gornji Mihaljevec II, Strahoninec II - Nedelišće, Dinamo - Sloboda II, Gornji Mihaljevec III - Nikola Zrinski, slobodna je ekipa Stridona III.
Branimir Bunjac

Izvor: 3015