Sport 27.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

ŠAH: Debi Miklavca u kupu

U Bolu na Braču je od 21. do 26. svibnja održano finale Kupa RH za 2013. godinu. Igralo se 6 kola s tempom 90 minuta za 40 poteza i 30 minuta za završetak partije uz dodatak 30 sekundi po potezu. Nastupilo je 26 ekipa, a među njima i Stridon i Miklavec. Stridon je zauzeo vrlo dobro 8. mjesto sa osvojenih meč 7 bodova, dok je Miklavec bio 21. sa 4 boda.
Rezultati Stridona: Strmac Nova Gradiška 2:2, Mornar Split 2,5:1,5, Đuro Đaković Slavonski Brod 1,5:2,5, Velika Gorica 3:1, Mravince 1:3, Liburnija žene 2,5:1,5. Za Stridon su igrali Mladen Trbojević, Saša Vidović, David Horvat i Roland Tomašić. Rezultati Miklavca: Varaždin 1,5:2,5, Dubrovnik 3,5:0,5, Brda Split 0:4, Goranka Allianz 1,5:2,5, Polet Zabok 1,5:2,5, Križevci 3:1. Za Miklavec su igrali Ivan Novak, Antonio Sermek, Branimir Bunjac, Damir Srpak, Zoran Srnec i Dragutin Paler. Voditelj ekipe bio je Zvonimir Glavina. U pojedinačnom učinku kod Stridona se istaknuo Mladen Trbojević, koji je odigrao jedan od boljih turnira u životu s osvojenih 5,5 bodova iz 6 partija, te je na taj način postao najbolja prva ploča na turniru! Kod Miklavca najbolji je bio Damir Srpak s četiri boda iz četiri partije, što ga po postotku uspješnosti čini drugim igračem turnira! I Stridon i Miklavec igrali su iznad očekivanja, a Miklavec je u svom debiju na finalu Kupa uvjerljivimpobjedama protiv prvoligaša Dubrovnika i drugoligaša Križevaca pokazao da klub ima dobru perspektivu. Tijekom natjecanja u Kupu održano je i ekipno brzopotezno prvenstvo Hrvatske na kojem je nastupilo 11 ekipa. Igrao se Bergerov turnir s tempom 3 minute uz dodatak 2 sekunde po potezu. Miklavec je nastupio i na tom prvenstvu kako bi svojim mladim igračima Ivanu Novaku i Antoniju Sermeku omogućio da osjete draž igre s najboljim igraćima Hrvatske. Spomenuta dvojica ostvarili su vrlo dobre performanse za blitz rejting, a Ivan Novak zasigurno će zauvijek pamtiti pobjedu protiv najboljega hrvatskoga šahiste i velemajstora Ivana Šarića.
Počinje prvenstvo Međimurja
U organizaciji Šahovskog saveza Međimurske županije od 30. svibnja do 2. lipnja igrat će se pojedinačno seniorsko prvenstvo Međimurja za 2013. godinu Prva dva dana igrat će se u društvenom domu u Mihovljanu, a druga dva u centru „Aton“ u Nedelišću. Prvo kolo na rasporedu je u četvrtak u 9 sati, kada se plaća i kotizacija u iznosu 60 kuna, za kadete i žene 30 kuna. Pravo nastupa imaju svi registrirani igrači čiji je matični klub s područja Međimurske županije. Igrat će se 7 kola s tempom igre od 60 minuta uz dodatak 30 sekundi po potezu. Tri prvoplasirana igrača osvojiti će pehare, a najbolji kadet, žena, veteran i junior medalje. Partije će se rejtingirati za nacionalnu rejting listu. Igrači trebaju ponijeti digitalni šahovski sat.
Branimir Bunjac

TURNIR PODRUŽNICA UMIROVLJENIKA

Strahoninec najuspješniji

Na 27. pojedinačnom / ekipnom šahovskom natjecanju udruga umirovljenika Međimurske županije koje je održano 23. svibnja u društvenom domu u Gornjem Mihaljevcu nastupile su sljedeće ekipe:Strahoninec, Mihovljan, Goričan, Nedelišće, Novo Selo na Dravi, Čakovec, Palovec, Gornji Mihaljevec, Mala Subotica, Sveti Juraj na Bregu, Mačkovec, Šenkovec, Kotoriba i Ljutomer (kao gost). Natjecanje je odigrano u pojedinačnoj konkurenciji pri čemu su se također vrednovali i ekipni rezultati (zbroj bodova koji je svaki igrač osvojio za svoju ekipu). Ekipa Ljutomera nastupala je izvan službene konkurencije.
Na natjecanju je ukupno sudjelovalo 56 igrača. Turnir je igran po švicarskom sustavu u 9. kola uz tempo igre od 10 minuta po igraču za cijelu partiju. Poredak na kraju natjecanja bio je: Janko Brunčić (Ljutomer) 8, Niko Studnička (Ljutomer) 7, Josip Trbojević (Strahoninec), Boris Resman (G. Mihaljevec), Stjepan Kovačević (Čakovec), Stjepan Vadlja (Goričan), Stjepan Delija (Nedelišće), Zdravko Janči (Strahoninec), Rifat Trpeza (Nedelišće), Ivan Marđetko (Goričan) 6, Mihail Mihajlov (Mihovljan), Antun Tomašek (Strahoninec), Franjo Šimunić (Strahoninec), Vjekoslav Lončarić (Palovec), Ivan Vitković (Kotoriba), Pavao Lovrenčak (Goričan), Zvonko Lovrenčić (Ljutomer), Antun Miholček (Čakovec), Ivan Logožar (Novo Selo na Dravi), Stjepan Mihoček (Palovec), Stjepan Kukolić (Nedelišće), Zvonko Šantl (Kotoriba), Antun Šebaštijan (Kotoriba), Darko Horvat (G. Mihaljevec) 5, Darko Trstenjak (G. Mihaljevec), Stjepan Novak (Nedelišće), Davorin Cmrekar (Ljutomer), Ivan Milinović (Novo Selo na Dravi), Franjo Tkalčec (Čakovec), Josip Dokleja (Mihovljan), Stjepan Logožar (Novo Selo na Dravi), Krešo Ivanek (Čakovec), Emil Sabo (Mihovljan), Franjo Kirić (Sveti Juraj na Bregu), Drago Klobučarić (M. Subotica), Alojz Kralj (Sveti Juraj na Bregu), Stjepan Gregorinčić (Mala Subotica), Marijan Ciglar (G. Mihaljevec), Josip Vadlja (Goričan), August Labazan (Mihovljan), Roko Jančec (Palovec) 4, Marko Skelin (Kotoriba), Vladimir Kovačić (Novo Selo na Dravi), Stjepan Kovačić (Šenkovec), Vlado Gregorinčić (M. Subotica), Stjepan Juračić (M. Subotica), Ivan Krajner (Šenkovec), Josip Hajdinjak (Mačkovec), Franjo Kovačić (Sveti Juraj na Bregu), Stjepan Lesjak (Mačkovec) 3, Juraj Hamer (Sveti Juraj na Bregu), Vinko Haramija (Šenkovec), Ladislav Krčar (Mačkovec), Josip Bajs (Šenkovec), Franjo Ružić (Palovec), Ladislav Hajdinjak (Mačkovec).
Poredak ekipa: Ljutomer 25,5 bodova, Strahoninec 24, Nedelišće i Goričan 22, Čakovec 21, Gornji Mihaljevec 20, Kotoriba 19, Mihovljan 18, Novo Selo na Dravi 17,5, Palovec 16,5, Mala Subotica 14,5, Sveti Juraj na Bregu 13,5, Šenkovec 10,5, Mačkovec 8. Prvih šest najbolje plasiranih igrača iz Međimurja predstavljat će Međimurje na međužupanijskom natjecanju.
Branimir Bunjac

Izvor: 3031