Sport 28.02.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

ŠAH: Derbi Stridonu / Skupštine

KUP MEĐIMURJA
Derbi Stridonu
U nedjelju je u Gornjem Mihaljevcu odigrano 4. kolo međimurskog kupa, u kojem su postignuti ovi rezultati: Stridon - Sloboda 4:0, G. Mihaljevec - M. Središće 1:3, G. Mihaljevec II - Goran 2:2, Strahoninec RŽV - Miklavec 1,5:2,5, Pretetinec - Međimurje 1,5:2,5, Stridon II - Nikola Zrinski 3,5:0,5, Dinamo - Stridon III 1,5:2,5, Nedelišće - G. Mihaljevec III 2:2, Gardinovec - Sloboda II 1,5:2,5, slobodan je bio Strahoninec.
U ovom kolu odigran je derbi između vodećih ekipa Stridona i Slobode, koji je završio maksimalnom pobjedom Stridona. Vrijedne pobjede postigli su i šahisti M. Središća, Miklavca, Međimurja i Stridona II. Prije posljednjeg kola stanje na tablici je: vodi Stridon sa 8 meč bodova, Miklavec, Mursko Središće i Sloboda imaju po 6, G. Mihaljevec II, G. Mihaljevec, Međimurje i Goran po 5, Stridon II, Strahoninec RŽV i Stridon III po 4, Pretetinec, Sloboda II i N. Zrinski po 3, Strahoninec, Nedelišće, Dinamo i G. Mihaljevec III po 2 i Gardinovec 1 bod.
U posljednjem, 5. kolu, koje se igra u nedjelju 4. ožujka u motelu “Ilonka” u Murskom Središću sastaju se: Miklavec - Stridon, Sloboda - Mursko Središće, Međimurje - Gornji Mihaljevec II, Goran - Gornji Mihaljevec, Stridon III - Stridon II, Nikola Zrinski - Strahoninec RŽV, Sloboda II - Pretetinec, Gornji Mihaljevec III - Dinamo, Gardinovec - Strahoninec, Nedelišće je slobodno.

Godišnje skupštine
• ŠD “MEĐIMURJE” ČAKOVEC - Šahovsko društvo “Međimurje” održalo je svoju redovnu godišnju skupštinu u restoranu KTC u Čakovcu. Skupštinu je otvorio predsjednik društva Dražen Berkopić. U verifikacionu komisiju izabrani su Vladimir Turk, Zvonko Horvatić i Antun Miholček. U radno predsjedništvo predloženi su Dražen Berkopić, Alojz Sobočanec i Vladimir Lovrenčić, za zapisničara tajnik Krešimir Ivanek a ovjerovitelji Neven Jelić i Stjepan Tkalčec.
Izvješće o radu društva u proteklom razdoblju podnio je Vladimir Lovrenčić, kapetan seniorske ekipe. Program aktivnosti je u cijelosti izvršen. U 3. i 4. hrvatskoj ligi natjecale su se dvije ekipe. Prva ekipa bila je prva u III. ligi i igrala kvalifikacije za drugu ligu, ali nije uspjela. Druga ekipa je bila osma u 4. ligi. U kupu je osvojeno 2. mjesto. Održani su vrlo uspješni memorijalni turniri dr. Slavko Petrović i Vladimir Gakić, te nastupi na brojnim turnirima. Školu šaha vodi dr. Stjepan Ovčar u II. OŠ u Čakovcu, pristup je otvoren i ove godine. Održan je i šahovski kamp.
Financijsko izvješće podnio je blagajnik društva Zvonko Horvatić, kao i blagajničko izvješće. Poslovanje društva je bilo pozitivno. Bilo je još govora o klupskim prostorijama, članarini, prijevozu, planiranju za ovu godinu... Kao i uvijek, najveći zadatak je rad s mladima.
• ŠK “STRAHONINEC” - hrvatski trećeligaš održao je svoju redovnu godišnju skupštinu u prostorijama Caffe bara “Focus” u Strahonincu. Skupu je predsjedavao predsjednik Zdravko Janči. Prije početka odana je počast minutom šutnje nedavno preminulom šahisti Mladenu Zveru, dugogodišnjem tajniku i seniorskom prvotimcu. U radno predsjedništvo izabrani su Dragutin Horvatović, Zdravko Janči i Dražen Vidović. Za zapisničara je određen Tihomir Želežnjak, novi tajnik kluba. Izvješće o radu kluba podnio je Zdravko Janči, nabrojivši sve aktivnosti kluba, nastupe ekipa i pojedinaca. Rezultati su bili u prosjeku vrlo dobri. Na skupštini su bili i najmlađi kadeti, koji će nakon šahovskog kursa uskoro postati nosioci kvalitete u klubu, koji je oduvijek bio rasadnik dobrih šahista. Treba spomenuti njih nekolicinu, braću Vidović, Mladena Trbojevića, Žarka Novaka... koji sada igraju u drugim klubovima.
U klubu radi i umirovljenička sekcija. Iz financijskog izvješća klub posluje pozitivno. Bilo je još govora o članarini, seminarima, registraciji, prijevozu, treninzima, prostorijama kluba, prvenstvu kluba, memorijalnom turniru za Mladena Zvera i planu za ovu godinu. Za skupšinu ŠSM-a predloženi su Tihomir Želežnjak, Zdravko Janči i Josip Trbojević. Na kraju se domaćin pobrinuo i za mali domjenak.

PRVENSTVO SISAČKO-
MOSLAVAČKE ŽUPANIJE
Karlo Turk 3., Tajana 8.
Šahovski savez Sisačko-moslavačke županije i ŠK “Mladost” Petrinja bili su organizatori 5. šahovskog seniorskog prvenstva te županije. Tempo igre bio je 7 kola, 30 minuta za partiju plus 30 sekundi za svaki potez. U konkurenciji 32 učesnika treće mjesto osvojio je naš junior, majstorski kandidat Karlo Turk s 5 bodova. Tajana Turk, također majstorski kandidat, podijelila je 5.-8. mjesto sa 4,5 boda, a njihova majka Vesna bila je 22. s 3 boda. Primili su novčane nagrade, Karlo i pehar za treće mjesto, i bitno poboljšali svoj rejting.
Vladimir Turk

U NEDJELJU U “ILONKI” (M. SREDIŠĆE)
Izborna skupština Šahovskog saveza
Izborna skupština Šahovskog saveza Međimurske županije održat će se u nedjelju, 4. ožujka, u Murskom Središću, u motelu “Ilonka” s početkom u 9 sati. Pozivaju se svi klubovi da pošalju svoje delegate (3 člana). Na dnevnom redu biti će, između ostalih, i izbor novog rukovodstva saveza, usvajanje statuta, podnošenje izvješća o radu, izbor članova za skupštinu HŠS-a itd. (V.T.)

Izvor: 2966