Sport 29.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

ŠAH: G. Mihaljevec u prvoj ligi

Završena su ovogodišnja natjecanja u kadetskim ligama centar. U prvoj ligi natjecala se Sloboda iz Mihovljana, prošlogodišnji prvak Hrvatske. Ove godine u ekipi se dogodila smjena generacija, pa su kadeti Slobode zauzeli solidno peto mjesto. Ostvarili su tri pobjede i četiri neriješena rezultata iz devet kola. Igrali su u sastavu: Bruno Makovec, David Škrobar, Juraj Toplak, Filip Vinković i David Karlovčec. Najkorisniji igrač bio je Toplak, koji je natjecanje završio bez poraza.
U drugoj ligi nastupali su kadeti iz Gornjeg Mihaljevca koji su zauzeli drugo mjesto i na taj način osigurali povratak u prvu ligu gdje su već bili. Imali su sedam pobjeda i jedan remi. Ekipu su činili: Matija i Marin Zadravec, Elena i Aleksandar Stanković i Nino Čurin. Najviše bodova donio je Matija Zadravec. U trećoj ligi Sloboda II. zauzela je sedmo mjesto sa pet meč bodova. Sastav je bio: Gregor Hederić, Dominik Vrbanec, Lovro Damiš, Viktor Bajsić i Justina Vrbanec.
U četvrtoj ligi tri ekipe iz Međimurja, od kojih je Stridon postao prvak lige od ukupno 21 sudionika. Stridon je bio uvjerljiv sa svim pobjedama osim jednog neriješenog rezultata. David Lesar imao je stopostotni učinak, a vrlo dobri su bili i Benjamin Kanižaj, Mateo Stanković i Mihael Hergotić. Gardinovec je bio 9. u sastavu: Marsel Vuk, Dilan Krnjak, Žan Karlo Krnjak, Aleksandar Mihov, Rea Klarić Kukuz i Anna Braniša. Za Slobodu III. nastupili su: Noa Petek, Lovro Vidović, Antonio Horvat i Matej Murk. U ligi kadetkinja Sloboda je u premijernom nastupu zauzela 9. mjesto: Jelena Kovačić, Željka Vincetić, Paula Horvat, Nika Jaušovec i Lana Vidović.
Branimir Bunjac

Izvor: 3079