Sport 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

ŠAH: Godišnja skupština Slobode Mihovljan

U Mihovljanu je održana 31. po redu godišnja skupština Šahovskog kluba Sloboda. Među brojnim članovima i simpatizerima kluba prisutni su bili i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Jurica Horvat, predsjednik Mjesnog odbora Josip Jezernik, predsjednik Šahovskog saveza Međimurske županije Roland Tomašić, predsjednici šahovskih klubova iz Međimurja i Slovenije i mnogi drugi gosti. Izvješće o radu kluba u protekloj godini podnio je predsjednik Franjo Jančikić. Nabrojao je rezultate kluba, među kojima se ističu prvo mjesto Jurice Srbiša na juniorskom državnom prvenstvu, treće mjesto Juraja Toplaka na kadetskom državnom i prvo mjesto kadeta na ekipnom državnom natjecanju. Osim toga, Bruno Makovec postao je brzopotezni prvak Međimurja, a postignuti su i brojni drugi ekipni i pojedinačni uspjesi.
O izvješću je otvorena iscrpna rasprava u kojoj su sudionici izrekli mnoge pohvale na rad kluba, istaknuvši elemente koji su pomogli ostvarenju visokih ciljeva: nadarenost i marljivost natjecatelja, podrška kluba, škola i roditelja, financijska podrška lokalne sredine. Zasigurno, klub ima odličnu perspektivu i sada je izvjesno da je samo pitanje vremena kada će i seniorska ekipa prijeći u viši rang natjecanja, gdje mlađi uzrasti već jesu. Na kraju skupštine dodijeljena su priznanja i medalje članovima kluba, a ona najvrijednija uručio je gradonačelnik Kovač, koji je obećao nastavak pomoći klubu, koji svojim radom opravdava uložena sredstva. Nakon skupštine održan je domjenak, te je uslijedio prigodni brzopotezni turnir na kojem su svi sudionici dobili predmetne nagrade. Sudjelovalo je 16 igrača, igralo se 9 kola, a najuspješniji su bili Jurica Srbiš sa 9, Jernej Skuhala i Branimir Bunjac sa po 7 bodova.

Tomašić 11. u Puconcima
Počela je nova serija konectedenskih turnira u organizaciji ŠD Radenske Pomgrad. Igralo se u Puconcima, 9 kola po švicarskom sustavu s tempom igre od 7 minuta uz dodatak 3 sekunde po potezu. Između 49 igrača Roland Tomašić (Stridon) zauzeo je 11. mjesto s 5,5 bodova, Darko Šardi (Sloboda) bio je 14. s istim učinkom, 20. David Lesar (Stridon) i 22. Branko Resman (Stridon) sa 5, 23. Nikola Husajina (Stridon), 25. Darko Močnik (Sloboda) s 4,5 i 36. Stjepan Kerovec (Sloboda) a 3,5 boda. Suradnja klubova iz Pomurja i Međimurja tako se tradicionalno nastavlja, a i iz godine u godinu postaje sve bolja, što se ponajviše očituje u sve češćoj obostranoj registraciji igrača.
Branimir Bunjac

Izvor: 3067