Sport 14.06.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

ŠAH: Juraj Toplak kadetski prvak Međimurja

Odigrano je zatvoreno kadetsko prvenstvo Međimurja u šahu za 2012. godinu. Organizator je bio Šahovski savez Međimurske županije u suradnji sa ŠK „Slobodom“ iz Mihovljana, koji je bio domaćin natjecanja. Prvenstvo se odvijalo od 8. do 10. lipnja. Igralo se po švicarskom sistemu u 7 kola, a tempo igre iznosio je 30 minuta po igraču s dodatkom od 30 sekundi po odigranom potezu. Pravo nastupa imali su isključivo igrači registrirani pri HŠS iz klubova s područja Međimurja. Svi kadeti igrali su u jednoj skupini, a kasnije su razvrstani i po dobi i spolu.
Nakon tri dana uzbudljivih šahovskih borbi Međimurje je dobilo svoje prvake. To su u kategoriji do 16. godina: 1. Franjo Hergotić, Stridon, 2. Vinko Kovač, Strahoninec, 3. David Škrobar, Sloboda, do 13 godina: 1. Juraj Toplak, Sloboda, 2. Bruno Makovec, Sloboda, 3. Matija Zadravec, Gornji Mihaljevec, do 11 godina: 1. Filip Vinković, Sloboda, 2. Dinko Horvat, Miklavec, 3. David Vugrinec, Gornji Mihaljevec, najbolja šahistica do 13 godina: Laura Majer, Stridon, najbolja šahistica do 11 godina: Elena Stanković, Stridon. Ukupni pobjednik prvenstva bio je Juraj Toplak, koji je završio natjecanje bez poraza, a osim medalje za uspjeh u svojoj kategoriji primio je i pehar. Od klubova najuspješniji su bili Stridon iz Štrigove čiji šahisti su osvojili tri naslova i Sloboda Mihovljan s dva naslova.
Na prvenstvu su još nastupili: Matija Jančikić, Sloboda, Mateo Stanković, Stridon, Marin Zadravec, Gornji Mihaljevec, Dino i Benjamin Kanižaj iz Gardinovca, Sven Cerovec iz Miklavca, Jan Kos, Gornji Mihaljevec, Borna Belović, Stridon, Viktor Bajsić, Sloboda i Petar Žganec, Miklavec. Turnir su uspješno sudili Saša Stanković i Darko Močnik. Ove godine kadetsko prvenstvo Međimurja bilo je vrlo kvalitetno po igri i organizaciji. Trebalo je uložiti puno truda za svaki bod, pa je prvenstvo bilo i svojevrsna škola šaha, što će osobito koristiti našim kadetima ukoliko budu nastupili i na državnom natjecanju koje 18. lipnja počinje u Osijeku.

Izvor: 2981