Sport 24.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

ŠAH: Kadeti "Slobode" Mihovljan državni prvaci

Šahovski klub „Sloboda“ Mihovljan ostvario je najveći uspjeh u svojoj te jedan od najznačajnijih u povijesti međimurskog šaha općenito. Muška kadetska ekipa po prvi se puta plasirala među 8 najjačih klubova u državi te odmah osvojila i prvo mjesto. Junior u klubu – Jurica Srbiša novi je prvak Hrvatske u konkurenciji šahista do 19 godina. Za mihovljanske šahiste, čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, u četvrtak, 16. siječnja, priredio je prijem na kojem ih je uz riječi čestitke i prigodno darivao.
-Definitivno su zavrijedili. I dalje ćemo pratiti i pomagati njihov rad. To je i ono što često govorim da će Grad pomagati mladim sportašima - rekao je Kovač.
Dugogodišnji predsjednik kluba Franjo Jančikić rekao je da se doista radi o velikom uspjehu s obzirom da je jedan „mali“ Mihovljan pobijedio ekipe iz primjerice Zagreba, Rijeke i Splita. Uspjeh nije došao preko noći.
- S mladima smo radili sustavno i mnogo ulagali u njih. Nekada nam je problem bio i prostor koji smo morali dijeliti sa streljačkim klubom. No, 2008. godine u društvenom domu u Mihovljanu dobili smo vlastite prostorije. Počeli su intenzivni treninzi koje je vodio Velimir Slamar iz Varaždina, a zatim se krenulo i s natjecanjima. Već tada, naši mladi šahisti osvajali su visoke pozicije na regionalnoj razini natjecanja, istaknuo je uz ostalo Jančikić.
Kadetsku ekipu Šahovskog kluba „Sloboda“ Mihovljan čine Bruno Makovec, Juraj Toplek, Matija Jančikić i David Škrobar. (vk)

Izvor: 3065