Sport 18.04.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

ŠAH: Kadeti Slobode vrlo dobri

U Topuskom je ove subote nastavljeno natjecanje u Prvoj kadetskoj ligi Centar. Sloboda iz Mihovljana igrala je dva teška meča. U prvom protiv Zagreba tijesno su izgubili, a u drugom na jednaki način pobijedili Konake iz Novoga Virja. Za igru je posebno bio raspoložen Bruno Makovec s dvije pobjede. Trenutno se Sloboda nalazi na visokom 4. mjestu, a predstoji joj nešto povoljniji raspored u sljedećim kolima. Gornji Mihaljevec za sada nije postigao očekivani rezultat. Nisu uspjeli više od časnih poraza protiv Vrbovca i Zrinskog Topolovca pa će morati bitno popraviti igru ako žele osigurati opstanak u ovoj elitnoj skupini.
Počelo je i natjecanje u 2. kadetskoj ligi centar u kojoj nastupa čak 36 ekipa, što je vrlo dobra vijest za šah. U ovoj ligi iz Međimurja nastupaju tri ekipe, a ponovno prednjače mladi iz Mihovljana, ovoga puta pod imenom Sloboda II. Oni nakon tri kola imaju tri meč boda i zauzimaju 16. mjesto. Isti broj meč bodova ima i Stridon koji je na 20. mjestu. Iz „gomile“ ekipa Stridon je izvukao oba međimurska kluba za suparnike u prvim kolima što je možda utjecalo na postizanje boljih ukupnih zajedničkih rezultata. Miklavec je 22. sa dva boda, ali i sa sve boljom igrom. Sljedeća tri kola igraju se već sljedeće subote u puno bližemu Dugom Selu. Igranje lige centar u Topuskom priča je za sebe, koja se iz godine u godinu ponavlja, a koja upravo klubovima iz Međimurja nanosi najviše muke zbog predugog putovanja na mjesto igranja.

3. HRVATSKA LIGA
Beskompromisno na startu
Ove nedjelje počeo je proljetni dio lige. ŠD Međimurje uvjerljivo je pobijedilo Miklavec i odmah zasjelo na vrh tablice. Miklavec je imao problema s kompletiranjem sastava, pa je priliku da debitira za prvu ekipu dobio četrnaestogodišnji Mario Hajdarović. To svakako ne umanjuje zasluženu pobjedu Međimurja jer je sličan problem imala i Mladost iz Varaždinskih Toplica što je nije spriječilo da napravi najveće iznenađenje prvoga kola. Mladost je u gostima bez Maskima Matkuna pobijedila bitno pojačanu ekipu Varaždina II što je malo tko očekivao. Strahoninec je također bio uvjerljiv protiv Gornjeg Mihaljevca, a i Pretetinec je dominirao u Murskom Središću, tako da u prvom kolu nije bilo neriješenih rezultata. Zasigurno će i drugo kolo donijeti niz borbenih partija, a glavni mečevi igrati će se u Pretetincu, Mihovljanu i Strahonincu.
Rezultati 1. kola: Gornji Mihaljevec - Strahoninec 2:4, Stridon II - Sloboda (odgođeno), Varaždin II - Mladost 2:4, Mursko Središće - Pretetinec 2,5:3,5, Međimurje - Miklavec 4:2.
Parovi 2. kola: Pretetinec - Međimurje, Strahoninec - Miklavec, Gornji Mihaljevec - Stridon II, Mladost - Mursko Središće, Sloboda - Varaždin II.
4. HRVATSKA LIGA
Palovec krenuo
silovito
Prvo kolo u četvrtoj ligi donijelo je određena iznenađanja. Dinamo Palovec odigrao je izvrsno protiv Gorana što bi mogla biti najava sjajne sezone. Gardinovec i Nikola Zrinski postigli su značajne pobjede u gostima što će im donijeti važno samopouzdanje na nastavak natjecanja. Sloboda II je teško porazila Marof koji zadnjih godina igra ligu bez većih ambicija, iako imaju potencijala. Rezultati: Dinamo - Goran 4,5:1,5 Metalac - Nikola Zrinski 1,5:4,5, Sloboda II - Marof 5:1, Gornji Mihaljevec - Gardinovec 2:4, slobodno je bilo Nedelišće. U 2. kolu sastaju se: Gardinovec - Dinamo, Goran - Metalac, Marof - Gornji Mihaljevec II, Nedelišće - Sloboda II, slobodan je Nikola Zrinski.

Branimir Bunjac

Izvor: 3025