Sport 28.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

ŠAH: Kup Međimurja - M. Središće sve bolje

U kupu je odigrano 3. kolo. U derbiju je Stridon II. pobijedio Miklavec i trenutno je ostao sam na vrhu poretka. Partije u tom meču su bile vrlo komplicirane i odlučivale su malene greške. Ipak, ekipa Stridona II. je ovom pobjedom pokazala da prošlogodišnje osvajanje naslova u trećoj ligi nije slučajnost i da s pravom računa na nove rezultatske pothvate. U sljedećem kolu Stridon II. igra s Murskim Središćem koje predstavlja pravo osvježenje u ovogodišnjem izdanju kupa. U trećem kolu lakše od očekivanja Središčanci su pobijedili Strahoninec, još jednog favorita, a nije nemoguće da i nastave u pozitivnom ritmu. Sloboda je nanijela teški poraz Pretetincu i nada se da će preko Miklavca stići do borbe za vrh, što svakako neće biti lako. Oporavlja se i ŠD Međimurje, a razloga za zadovoljstvo imaju i u Gardinovcu.
REZULTATI: Miklavec - Stridon II 1,5:2,5, Sloboda - Pretetinec 4:0, Mursko Središće - Strahoninec 3:1, Međimurje - Gornji Mihaljevec II 4:0, Sloboda III - Gornji Mihaljevec 0,5:3.5, Nikola Zrinski - Sloboda II 1:3, Gardinovec - Palovec 2,5:1,5, Miklavec II - Goran 1:3, Stridon IV - Stridon III 0,5:3,5, Nedelišće - Strahoninec II 1,5:2,5, slobodan je bio Gornji Mihaljevec III.
• Poredak vodećih ekipa nakon tri odigrana kola: Stridon II 6 bodova, Sloboda i Mursko Središće 5, Međimurje, Miklavec, Gornji Mihaljevec, Sloboda II, Pretetinec, Gardinovec 4.
U sljedećem kolu u subotu u KTC-u Čakovec s početkom u 14.30 sati sastaju se: Stridon II - Mursko Središće, Miklavec - Sloboda, Sloboda II - Međimurje, Gornji Mihaljevec - Pretetinec, Goran - Gardinovec, Strahoninec - Gornji Mihaljevec II, Stridon II - Sloboda III, Dinamo - Nikola Zrinski, Strahoninec II - Miklavec II, Gornji Mihaljevec III - Stridon IV, Nedelišće je slobodno.
Branimir Bunjac

PRVA KADETSKA LIGA
Sloboda dobro startala
Počela je Prva hrvatska liga centar za kadete. Pravo nastupa o ovom elitnom razredu (postoje čak četiri kadetske lige) ima samo 10 klubova, među kojima je već od ranije Sloboda iz Mihovljana, prošlogodišnji prvak Hrvatske.
U novoj sezoni dogodila se bitna promjena u sastavu jer je Matiju Jančikića, koji prelazi u juniorsku konkurenciju, zamijenio David Karlovčec, šahovska nada iz Čakovca. Škola šaha u Mihovljanu stvara kvalitetne mlade igrače i ne treba brinuti za svoj prvoligaški status, a to se vidjelo već i u prva dva kola. Šahisti Slobode prvo su pobijedili Podsused sa 4:0, a zatim remizirali sa Zaprešićem. Trenutno zauzimaju treće mjesto u poretku. Liga se nastavlja sljedeći vikend. (bb)

Izvor: 3070