Sport 07.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

ŠAH: Kup Međimurja - Sloboda preuzela vodstvo

U kupu je odigrano 4. kolo. Sloboda je nastavila pobjednički niz. Ovoga puta šahisti iz Mihovljana bili su bolji od Miklavca, koji je tim porazom propustio priliku za obranu prošlogodišnjeg naslova. Na ruku Slobodi išao je i neriješen rezultat Stridona II. i Murskog Središća, pa je izbila na vodeću poziciju.
U sljedećem kolu će dvije prvoplasirane ekipe vjerojatno odlučivati o pobjedniku kupa, a uoči ključnog meča Sloboda slovi kao lagani favorit. Mursko Središće čekati će svoju priliku iz drugog plana, nakon što su odigrali svoje najteže mečeve. Ždrijeb ih nije mazio, ali još uvijek su bez poraza. Neočekivano visoko stigao je Gardinovec, koji će igrati protiv ŠD Međimurja.
Najmlađi klub protiv najiskusnijega, biti će zanimljivo vidjeti mogu li Gardinovčani i ovaj puta iznenaditi. Ostale ekipe igrati će zadnja dva kola kupa za prestiž i popravak pojedinačnih rejtinga igrača.
REZULTATI: Stridon II - Mursko Središće 2:2, Miklavec - Sloboda 0,5:3,5, Sloboda II - Međimurje 1:3, Gornji Mihaljevec - Pretetinec 2:2, Goran - Gardinovec 1,5:2,5, Strahoninec - Gornji Mihaljevec II 3,5:0,5, Stridon III - Sloboda III 2:2, Dinamo - Nikola Zrinski 1,5:2,5, Strahoninec II - Miklavec II 2:2, Gornji Mihaljevec III - Stridon IV 2:2, Nedelišće je bilo slobodno.
Poredak vodećih ekipa nakon četiri odigrana kola: Sloboda i Stridon II 7 bodova, Međimurje, Mursko Središće i Gardinovec 6. Sljedeće kolo na rasporedu je u subotu u motelu ‘Ilonka’ u Murskom Središću s početkom u 14.30 sati.
Branimir Bunjac

Kadeti Stridona uvjerljivi

I ovoga vikenda šahovski kadeti su imali puno nastupa u ligaškim natjecanjima. U Prvoj hrvatskoj ligi centar za kadete u trećemu kolu Sloboda iz Mihovljana pobijedila je Konake 3:1, a u četvrtom je od Zagreba 3:1, Trenutno se nalazi na 4. mjestu u poretku. Počelo je i natjecanje u 4. kadetskoj ligi centar, privremenom “izumu” Šahovskog saveza, gdje se između 21 sastava natječu ostale ekipe iz Međimurja. Stridon je uvjerljivo na vrhu s tri pobjede, dok Gardinovec ima dva neriješena rezultata i jedan poraz, što se za njihovu debitantsku ekipu može smatrati solidnim rezultatom. Druga ekipa Slobode tek skuplja iskustva, ali kao i uvijek kod kadeta, očekuje se napredak u kvaliteti igre.

Izvor: 3071