Sport 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

ŠAH: Kup Međimurja - vodi Miklavec

Drugim kolom nastavljeno je natjecanje u kupu. Veliko iznenađenje napravili su šahisti Murskog Središća odigravši neriješeno sa Slobodom u meču u kojemu se očekivala pobjeda favorita iz Mihovljana. Ključne bodove Središćancima donijeli su Miljenko Božić i Jože Vučko. Pretetinec je odlično igrao protiv ŠD Međimurja i slavio tijesno, ali zasluženo.
Prošlogodišnji pobjednik kupa Miklavec iskoristio je kikseve konkurencije i nešto povoljniji ždrijeb da preuzme prvo mjesto. Pridružila mu se i ekipa Stridona II. s kojom će sljedeće kolo u direktnom okršaju odlučiti o daljnjem lideru. REZULTATI: Mursko Središće - Sloboda 2:2, Pretetinec - Međimurje 2,5.1,5, Stridon II - Gardinovec 3,5:0,5, Sloboda II - Miklavec 1:3, Strahoninec - Stridon IV 4:0, Gornji Mihaljevec II - Stridon III 2,5:1,5, Gornji Mihaljevec - Goran 2,5.1,5, Dinamo - Strahoninec II 3:1, Sloboda III - Gornji Mihaljevec III 3:1, Nikola Zrinski - Nedelišće 2,5:1,5, slobodan je bio Miklavec II.
U sljedećem kolu u subotu u KTC-u Čakovec s početkom u 14.30 sati sastaju se: Miklavec - Stridon II, Sloboda - Pretetinec, Mursko Središće - Strahoninec, Međimurje - Gornji Mihaljevec II, Sloboda III - Gornji Mihaljevec, Nikola Zrinski - Sloboda II, Gardinovec - Palovec, Miklavec II - Goran, Stridon IV - Stridon III, Nedelišće - Strahoninec II, slobodan je Gornji Mihaljevec III.
Branimir Bunjac

PRIJELAZNI ROK

Nova klupska pojačanja

Završio je zimski prijelazni rok za šahiste, vrijeme u kojem klubovi nastoje pojačati igrački kadar za predstojeću ligašku sezonu. Ove godine dogodile su se zanimljive i važne izmjene koje daju nagovijestiti da će se u Međimurju još podignuti kvaliteta igre, ali i letvice ambicija. Nova imena u Stridonu su Jan Zamostni i Mihovil Vučić, koji zamjenjuju otišloga Marka Rubila. Strahoninec je povratkom u klub Marija Vidovića dobio vrlo važno pojačanje, a on će zasigurno konkurirati za jednu od prvih ploča.
Novo ime u Slobodi iz Mihovljana je Jernej Skuhala, koji bitno pojačava sredinu ekipe, dok je njegov mlađi brat Luka stigao u Miklavec, koji ima relativno sužen igrački kadar, pa mu je svaki kvalitetan igrač dobrodošao. Iz Slobode je u Mursko Središće otišao Jože Vučko, koji bi trebao svoj novi klub pomaknuti prema vrhu treće lige.
U Palovec je iz Gardinovca prešao Marko Hrgar. Čini se da će treća liga biti jača nego ikada, a klubovi će imati „slatke“ muke oko izbora osnovnog sastava, koji će trebati prijaviti u ožujku.

Izvor: 3069