Sport 25.04.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

ŠAH: Međimurje u vodstvu

Natjecanje je ovog vikenda nastavljeno 2. kolom. Nakon odgode meča u 1. kolu startale su i ekipe Slobode i Stridona II, koje su postigle vrlo uvjerljive pobjede. Sloboda je pobijedila Varaždin II koji nije igrao u najjačem sastavu, dok je Stridon pobijedio u Gornjem Mihaljevcu s Marijem Vidovićem i Borivojem Muškinjom u ekipi. Ako Stridon nastavi igrati s navedenim dvojcem tada će ovogodišnje izdanje treće lige dobiti još jednog kandidata za vrh tablice, a natjecanje će biti neizvjesnije, nego ikada. Za sada i dalje vodi ŠD Međimurje koje je u gostima pobijedilo Pretetinec, ali bit će im vrlo teško sačuvati lidersku poziciju već u sljedeća dva kola (Mladost, Sloboda). Mladost je očekivano pobijedila Mursko Središće, ali igraju u odličnoj formi i biti će neugodan protivnik za sve. Strahoninec i Miklavec su remizirali. Iznenadio je Hrvoje Kovač remijem protiv Ivana Novaka pa će pobjednici ovogodišnjeg kupa svoju prvu ligašku pobjedu morati potražiti negdje drugdje.
Rezultati 2. kola: Pretetinec - Međimurje 1,5:4,5, Strahoninec - Miklavec 3:3, Gornji Mihaljevec - Stridon II 2:4, Mladost - Mursko Središće 4,5:1,5, Sloboda - Varaždin 4,5:1,5.
Parovi 3. kola: Međimurje - Mladost, Stridon II - Strahoninec, Miklavec - Pretetinec, Mursko Središće - Sloboda, Varaždin II - Gornji Mihaljevec.

4. HRVATSKA LIGA
Derbi miroljubivo
Nakon što su u prvom kolu zabilježili vrijedne pobjede, u Gardinovcu su se susreli istoimeni domaćin i gosti iz Palovca u nadi da će u direktnom okršaju eliminirati suparnika za vrh. Završilo je neriješeno što više odgovara domaćima koji se tek uigravaju u novom sastavu, a očito počinju funkcionirati puno bolje nego ranijih sezona. Nedelišće i vodeća Sloboda II također su remizirali, pa su u ovom kolu najviše profitirali Goran i Gornji Mihaljevec II koji su postigli pobjede i vratili se u sredinu tablice. Ekipe iz Varaždinske županije očito će u ovoj ligi biti tek „topovska“ hrana ekipama iz Međimurja.
Rezultati 2. kola: Gardinovec - Dinamo 3:3, Goran - Metalac 3,5:2,5, Marof - Gornji Mihaljevec II 2:4, Nedelišće - Sloboda II 3:3, slobodan je bio Nikola Zrinski.
Parovi 3. kola: Gornji Mihaljevec II - Nedelišće, Palovec - Marof, Metalac - Gardinovec, Nikola Zrinski - Goran, slobodna je Sloboda II.

TURNIR U GARDINOVCU
Pobjednik
Stjepan Vadlja
Na poziv Šahovskog kluba “Gardinovec” u Gardinovcu je u klupskoj prostoriji u Domu kulture održan brzopotezni turnir kojem su se osim domaćih šahista odazvali i šahisti iz Goričana, Cirkovljana, Preloga i Gornjeg Mihaljevca. Turnir je otvorio predsjednik Šahovskog saveza Međimurske županije Roland Tomašić koji je domaćinima
poželio uspješnu šahovsku sezonu i dobru suradnju sa Savezom. Turnir je odigran po švicarskom sustavu u 7 kola uz tempo igre od 10 minuta po igraču za cijelu partiju uz sudjelovanje 12 igrača. Sudili su Ivica Mihoci i Vlado Vlahek.
Konačan poredak: Stjepan Vadlja 6,5, Ivica Mihoci 5,5, Pavao Lovrenčak 4,5, Ivan Marđetko, Mihael Vurušić i Dario Ivančić 4, Marko Hrgar, Božidar Černov i Vlado Vlahek 3,5, Ivan Golenja 2, Darko Potočnjak 1 i Josip Jakšić 0,5 boda.
Nakon službenog turnira druženje je nastavljeno uz „cuger“ turnir po Bergerovom sustavu u deset kola uz tempo igre od 5 minuta po igraču za cijelu partiju. Konačni poredak: Ivica Mihoci i Ivan Marđetko 9, Dario Ivančić i Pavao Lovrenčak 7, Mihael Vurušić 6,5, Stjepan Vadlja i Božidar Černov 5, Vlado Vlahek 3, Josip Jakšić 2, Ivan Golenja 1,5, Darko Potočnjak 1 bod.
Branimir Bunjac

Izvor: 3026