Sport 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

ŠAH: Naši dvostruki prvaci!

U Gradini pokraj Virovitice održano je Regionalno natjecanje osnovnih škola u šahu. Međimurje su predstavljali učenici Osnovne škole Podturen i učenice Osnovne škole Štrigova. Nastupale su najbolje školske ekipe iz četiri županije. Igrao se Berger turnir (svatko sa svakim) s tempom igre 15 minuta uz dodatak 15 sekundi po potezu. Na kraju je ispalo najbolje kako je moglo-obje ekipe postale su regionalni prvaci!
Podturen je sjajno otvorio turnir, pobjedom protiv Druge Varaždin 3:1. Nastavili su tijesnom pobjedom protiv domaćina Gradine 2,5:1,5, da bi u direktnom okršaju za prvo mjesto odigrali 2:2 sa Svetim Ivanom Žabno, što im je bilo dovoljno za naslov. Štrigova je bila još uvjerljivija s tri pobjede protiv Varaždinskih Toplica, Gradine i Ferdinandovca. Za Podturen su nastupali Dinko Horvat, Sven Cerovec, Mario Hajdarović, Luka Posavec, Toni Varga i Lovro Vidović, voditelj je bio Branimir Bunjac. Za Štrigovu su igrali Elena Stanković, Ivana Zadravec, Martina Heric, Martina Maggie Kodba i Martina Zadravec. Voditelj je bio Saša Stanković.
Dvostruka titula škola iz Međimurja zasigurno ne predstavlja slučajnost i dodatna je potvrda kvalitete rada šahista u našoj županiji. Pobjednike iz Gradine sada čekaju pojačane pripreme za nastup na državnom finalu koje će se od 27. do 29. travnja održati u Poreču. Obzirom na do sada prikazano Podturen i Štrigova to natjecanje mogu očekivati s optimizmom.

KUP MEĐIMURJA
Rekordan broj sudionika
Počelo je ovogodišnje izdanje Kupa Međimurja. Sljedećih šest vikenda igrat će se turnir po Švicarskom sustavu s tempom igre 90 minuta uz dodatak 30 sekundi po potezu. Pobjednik će predstavljati Međimursku županiju na državnom finalu, gdje se automatizmom već plasirala prva ekipa Stridona. Ove godine u kupu nastupa 21 ekipa, što je više nego ranijih godina, a za nastup je prijavljeno 165 igrača. Glavni sudac je Emil Novak. U 1. kolu nije bilo većih iznenađenja, a u tu kategoriju mogli bi staviti pobjedu Gardinovca protiv Gornjeg Mihaljevca i neriješene rezultate Stridona III protiv Strahoninca, kao i Gornjeg Mihaljevca II s Goranom iz Lopatinca. Rezultati: Sloboda - Palovec 4:0, Stridon III - Strahoninec 2:2, Međimurje - Sloboda III 3,5:0,5, Nedelišće - Stridon II 0,5:3,5, Miklavec - Nikola Zrinski 4:0, Strahoninec II - Mursko Središće 1:3, Goran - Gornji Mihaljevec II 2:2, Gardinovec - Gornji Mihaljevec 2,5:1,5, Pretetinec - Miklavec II 4:0, Gornji Mihaljevec III - Sloboda II 0,5;3,5, slobodna je bila ekipa Stridon IV.
Sljedeće kolo na rasporedu je u subotu u društvenom domu u Gornjem Mihaljevcu s početkom u 16 sati. Sastaju se: Mursko Središće - Sloboda, Pretetinec - Međimurje, Stridon II - Gardinovec, Sloboda II - Miklavec, Strahoninec - Stridon IV, Gornji Mihaljevec II - Stridon III, Gornji Mihaljevec - Goran, Dinamo - Strahoninec II, Sloboda III - Gornji Mihaljevec III, Nikola Zrinski - Nedelišće, slobodan je Miklavec II.

Braća Vidović pobjednici u Bakovcima
U Bakovcima u Sloveniji u organizaciji ŠD Radenska Pomgrad održan je 22. međunarodni šahovski turnir. Igralo se 9 kola po Švicarskom sustavu s tempom igre 7 minuta uz dodatak 3 sekunde po potezu. Sudio je Vladimir Skuhala, a nastupilo je ukupno 60 igrača. Nakon niza uzbudljivih preokreta pobjednik turnira je postao Saša Vidović iz ŠK Stridon sa 7 bodova, a odmah do njega bio je brat Mario Vidović iz ŠK Strahoninec s istim učinkom, ali nešto slabijim dodatnim kriterijima.
Na šesto mjesto plasirao se Jernej Skuhala (Sloboda) sa 6,5 bodova, a iz klubova u Međimurju slijedili su: 10. Roland Tomašić (Stridon) i 11. Lea Števanec (Stridon) 6, 15. Luka Skuhala (Miklavec) i 19. Darko Šardi (Sloboda) 5,5, 24. Jože Vučko (Mursko Središće) i 25. Nikola Husajina (Stridon) 5, 27. David Lesar (Stridon) 4,5, 35. Tami Čolić (Stridon), 36. Benjamin Kanižaj (Stridon) i Branko Resman (Stridon) 4.
Branimir Bunjac

Izvor: 3068