Sport 28.01.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

ŠAH: Počinje kup Međimurja

Završene su pripreme za natjecanje Kup Međimurja 2013. godine. Kao i prošle godine, prijavljeno je 19 ekipa s ukupno 157 igrača, ali u stvarnosti jedna više jer je Stridon I kao prvoligaš svoj nastup u finalu državnog kupa već osigurao. Kako stvari izgledaju na papiru lako bi se moglo desiti da ovogodišnji pobjednik bude ekipa Stridona II, u koju su prešli neki jaki igrači iz bivšeg prvog sastava (Mario Vidović, Borivoj Muškinja). Glavnu konkurenciju mogli bi imati u Slobodi iz Mihovljana za koju će na prvoj ploči igrati pojačanje Juraj Havaš, već tradicionalno ŠD Međimurju, ali i cijelom nizu drugih solidnih ekipa, među kojima neke traže mogućnost iznenađenja kroz izmjene poretka na pločama. Osobitu pozornost privlače i ekipe Sloboda III, Gornji Mihaljevec II i Stridon III, sastavljene uglavnom od mladih igrača, ali koje svakako namjeravaju nekoga iznenaditi.
Igrat će se ukupno 6 kola, svake nedjelje od 3. veljače do 10. ožujka po jedno. Početak igre je u 9 sati uz tempo igre 90 minuta + 30 sekundi po potezu kako bi se turnir mogao rejtingirati ne samo za hrvatsku već i za međunarodnu rejting listu. Mjesta igranja redom su: Društveni dom u Mihovljanu, kavana „Cobra“ u Podturnu, restoran „Stridon“ u Štrigovi, motel „Ilonka“ u Murskom Središću, novi društveni dom u Strahonincu i sportska dvorana u Gornjem Mihaljevcu.
U 1. kolu sastaju se: Sloboda I - Sloboda III, Nedelišće - Stridon II, Međimurje - Dinamo Palovec, Nikola Zrinski Gornji Kuršanec - Strahoninec, Mursko Središće - Strahoninec II, Gornji Mihaljevec II - Gornji Mihaljevec, Goran Lopatinec - Gornji Mihaljevec III, Sloboda II - Miklavec, Pretetinec - Stridon III, Gardinovec je slobodan. Obaveza je svih sastava donijeti po dvije kompletne garniture i dva digitalna šahovska sata.
Branimir Bunjac

Izvor: 3014