Sport 11.02.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

ŠAH: Pretetinec preuzeo vrh

U nedjelju je u Podturnu održano drugo kolo Kupa Međimurja za 2013. godinu. Igralo se u svečanoj sali kavane „Cobra“, a sudio je Zoran Srnec. Nakon dinamičnog prvog kola šahisti međimurskih klubova ni u drugom kolu nisu zakazali te su nastavili kvalitetnom igrom koja je plijenila pažnju. U glavnome meču je Stridon II relativno lako pobijedio Mursko Središće 3:1. Pobjede su za Stridon ostvarili Resman, Mihoci i Škvorc, a za poražene Vesna Turk. Zato su se u ostalim susretima dešavale prave male drame, a više mečeva igralo se do zadnjih sekundi.
Tako je susret Miklavec - Međimurje završio neriješeno nakon dugotrajne i neizvjesne „rovovske“ borbe u kojoj domaćin možda za nijansu može više žaliti za pobjedom. Miklavčani su prilično brzo poveli, da bi nakon dva borbena remija u posljednjoj partiji susreta i predzadnjoj partiji dana Franjo Koren ipak osigurao bod Međimurju. I Sloboda je igrala teški meč protiv Gornjeg Mihaljevca, a rezultat je također bio neriješen. Mladi Juraj Havaš se tek aklimatizira na novu sredinu, a Sloboda za sada nema rješenje za treću ploču. Zamjena Darka Šardija za Joszefom Vučkom nije donijela očekivanu korist, pa Slobodu za sada u borbi za vrh održavaju rutinske pobjede nacionalnoga majstora Velimira Slamara.
„Nevolje“ favorita najbolje su iskoristili Pretetinec i Strahoninec koji su uvjerljivim pobjedama protiv Gardinovca i Gorana Lopatinca preuzeli prva dva mjesta u ukupnom poretku s maksimalnim učinkom od dvije pobjede. Pretetinec je imao dosta sreće s parovanjem, a već ove nedjelje nakon meča sa Stridonom II moći će se saznati koje su stvarne mogućnosti ovoga kluba koji djeluje sve ozbiljnije. U ostalim susretima postignuti su manje-više realni rezultati uz posebnu pohvalu mladoj ekipi Gornjega Mihaljevca III koja je pobijedila Nikolu Zrinskoga iz Gornjega Kuršanca.
REZULTATI: Gornji Mihaljevec - Sloboda 2:2, Stridon II - Mursko Središće 3:1, Miklavec - Međimurje 2:2, Strahoninec - Goran 3,5:0,5, Gardinovec - Pretetinec 1:3, Sloboda III - Gornji Mihaljevec II 1,5:2,5, Strahoninec II - Nedelišće 2,5:1,5, Dinamo - Sloboda II 3:1, Gornji Mihaljevec III - Nikola Zrinski 3:1, slobodna je bila ekipa Stridona III.
U sljedećem kolu u restoranu „Stridon“ u Štrigovi sastaju se: Pretetinec - Stridon II, Sloboda - Strahoninec, Međimurje - Gornji Mihaljevec, Mursko Središće - Miklavec, Goran - Strahoninec II, Gornji Mihaljevec II - Dinamo, Stridon III - Gornji Mihaljevec III, Nedelišće - Gardinovec, Nikola Zrinski - Sloboda III, slobodna je ekipa Sloboda II.
Branimir Bunjac

Izvor: 3016